„Komunikovat, komunikace, komunikaci, komunikovat." Babiš předvedl slovní slalom, když vysvětloval konec Blatného

07.04.2021 15:25

Předseda vlády uvedl ve středu do funkce nového ministra zdravotnictví Petra Arenbergera. Nového ministra předtím jmenoval do funkce na návrh premiéra prezident Miloš Zeman.

„Komunikovat, komunikace, komunikaci, komunikovat." Babiš předvedl slovní slalom, když vysvětloval konec Blatného
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval prof. MUDr. Petra Arenbergera ministrem a pověřil ho řízením Ministerstva zdravotnictví

Anketa

Je Janek Ledecký dezinformátor?

32%
68%
hlasovalo: 8687 lidí
„Důvodem není, že bych byl nespokojen s jeho prací. Byl to skutečně pracovitý ministr a my jsme i velmi dobře komunikovali. Problém byl v tom, že se zkrátka rozcházíme v názoru, jak by měl rezort zdravotnictví fungovat,“ vysvětlil důvod výměny na postu ministra zdravotnictví premiér Andrej Babiš.

Nový ministr, kterého předseda vlády uvedl do funkce, by měl mimo jiné personálně posílit ministerstvo, zrychlit vyřizování nezbytné agendy především v souvislosti s bojem proti pandemii nemoci covid-19 a také lépe představovat veřejnosti své návrhy, jak řešit epidemickou situaci. Zaměřit se má i na projekty, které s epidemií covid-19 nesouvisejí.

„Novému ministru gratuluji. Očekávám, že jeho rezort bude nadále jasně, veřejně a transparentně komunikovat své návrhy. Že je bude komunikovat, až se to projedná i v rámci vlády, aby se to ministři ve vládě nedozvídali z médií, ale aby komunikace také probíhala v rámci kolektivu vlády před tím, než to jde ven. To si myslím, že je důležité, to jsem ministrům opakovaně připomínal – že je potřeba mít jednotnou komunikaci,“ uvedl předseda vlády. „Přeji panu ministrovi hodně úspěchů a jsem rád, že převzal tuto roli v této chvíli, kdy je to pro nás všechny klíčové,“ dodal premiér.

Po jmenování nového ministra se snesla kritika, jako obvykle především z opozice.

„Pokud musel ministr Blatný skončit kvůli tomu, že se choval jako zodpovědný lékař a nechtěl povolit použití neschválených vakcín a léků, pak je pro naši zemi kombinace Zeman + Babiš ještě větší zlo, než jsem si kdy myslel,“ poznamenal poslanec za TOP 09 Vlastimil Válek.

„Nový ministr zdravotnictví se bude měsíc rozkoukávat. V době, kdy se chystáme rozvolňovat, je to přinejmenším nešťastný krok. Blatný několikrát zachránil Andreji Babišovi zadek. Způsob, jakým ho odvolal, je srabský!“ podotkl europoslanec Tomáš Zdechovský.

„Způsob odvolání ministra Blatného ukazuje, v jakém rozkladu se současná vláda nachází. K ministru Blatnému jsem měl řadu výhrad, pokud jsou ale důvodem jeho odvolání jeho výhrady k vakcinaci Sputnikem V, je to skandální,“ dodal předseda ODS Petr Fiala.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…