„Vláda jen oprášila starý scénář, je nepoučitelná. Na co mi budou květiny, když dětem nekoupím zimní boty?“ napsal politik

22.10.2020 13:04

Rozhodnutí vlády o uzavření obchodů a služeb rozlítilo řadu pravicových politiků. Ohněm sváru je především způsob, jakým vláda stanovila, které podniky zůstanou otevřené, a které musí naopak od 22. října opět definitivně zavřít. Své k tomu řekl i zastupitel Michal Dvouletý, krajský předseda Soukromníků ve Zlínském kraji.

„Vláda jen oprášila starý scénář, je nepoučitelná. Na co mi budou květiny, když dětem nekoupím zimní boty?“ napsal politik
Foto: Michal Pavlásek
Popisek: Ing. Michal Dvouletý, krajský předseda strany Soukromníků a zastupitel Zlínského kraje

Anketa

Podporujete omezení volného pohybu a uzavření obchodů?

68%
32%
hlasovalo: 24314 lidí
„Vláda udělala stopku obživě většiny živnostníků a malých podnikatelů, kdežto velké fabriky, kde pracují na jednom místě stovky zaměstnanců, jedou dál,“ píchl do vosího hnízda Dvouletý. „Na co je mi otevřené květinářství, když stejně nikam nemůžu? Natož popřát někomu k narozeninám. Ale koupit zimní boty dětem nemám kde, respektive musím jen online,“ dodal.

Zastupitel taky poukázal na nechtěně uniklá data z Ústavu pro zdravotní informace a statistiku, jež dokumentovala, na kterých místech se lidé nakazili novým typem koronaviru nejčastěji. „Školy a hospody vláda zavřela jako první, ale podle oficiální státní statistiky se na těchto místech nakazilo jen minimum lidí. Proč pak mám uvěřit tomu, že se vláda rozhoduje na základě tvrdých dat?“ zlobí se krajský předseda Soukromníků.

„Bohužel i dnes se ukázalo, jak je vláda absolutně nepřipravená na druhou vlnu pandemie. Neudělala nic víc, než jen zkopírovala jarní scénáře ve slepé víře, že snad i tentokrát zaberou. A bohužel zde pokulhává i celý krizový systém. Proč máme v přetížených nemocnicích 40 procent pacientů, kteří nemají příznaky a nepotřebují nemocniční péči? Proč se mi zdá, že pasivní jsou jak kraje, tak města a všichni čekají až na to, co vymyslí vláda a jakou pomoc zajistí ona? Zdá se, že ten průšvih je velký a nevěřím, že nás spasí vládní protagonisté,“ narážel mimo jiné také na to, že pražský primátor Hřib se rozhodl pomáhat jako dobrovolník v nemocnicích. „Od lidí v exekutivě očekávám nikoliv líbivá gesta, ale skutečně krizové řízení,“ dodal na Twitteru.

Podle Dvouletého se tak v plné nahotě ukazuje také to, jak stát dlouhodobě zanedbával celý zdravotnický systém a především jeho personální situaci. „Teď na to doplácíme a všichni svorně smekáme před nasazením těch, kteří jsou skutečně v přímém bojišti s covidem. Jasně, zdraví je teď na prvním místě. Jen aby se z toho nestalo klišé, které má jen zatlačit zdravý úsudek a kritické myšlení,“ uzavřel Dvouletý.  

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…