PVZP byla v roce 2020 v historickém zisku, přesto se stala terčem dezinformační kampaně fake news

23.03.2021 10:56

Pojišťovna Všeobecné zdravotní pojišťovny (Pojišťovna VZP, a.s. – PVZP) zaznamenala v roce 2020 historicky nejlepší hospodářský výsledek a výši předepsaného pojistného pandemii navzdory. Zisk pojišťovny dosáhl výše 20 mil. korun a předepsané pojistné 830 mil. korun. PVZP je jedinou českou pojišťovnou s veřejnoprávním vlastníkem.

PVZP byla v roce 2020 v historickém zisku, přesto se stala terčem dezinformační kampaně fake news
Foto: PVZP
Popisek: Pojišťovna VZP

Pravděpodobně kvůli stále se zvyšujícímu podílu na trhu je PVZP vystavena pomlouvačné kampani, která má zpochybnit její důvěryhodnost. V posledních dnech se například objevila nepravdivá informace, že pojišťovna investuje každým rokem do marketingu 100 milionů korun. Pravdou však je, že tato částka nepřevyšuje 6 milionů korun ročně.
 
Další nepravdou je, že PVZP využívá pro zpracování veřejných zakázek společnost SATUM a tato společnost má jakési unikátní sazby v oblasti povinného ručení. Pojišťovna si přitom všechny zakázky zpracovává interně, pomocí vlastních zaměstnanců. Navíc SATUM ani povinné ručení PVZP neprodává.
 

Anketa

Je dobře, že mají být na covid testováni všichni zaměstnanci i OSVČ?

39%
61%
hlasovalo: 8163 lidí
Terčem pomluv se staly i nové licence PVZP. Licence na nové produkty naopak výraznou měrou přispěly k rekordnímu růstu pojišťovny.
 
Věříme, že k dalšímu stabilnímu růstu přispěje i investice do nového sídla pojišťovny v pražské Lazarské ulici. Výhodný nákup nemovitosti schválilo celé představenstvo a dozorčí rada společnosti. Jako zcela absurdní se poté jeví bulvární titulky, které se snaží spojovat PVZP s takzvanou „Vyšehradskou schůzkou“. Nikdo z vedení ani ze zaměstnanců pojišťovny se přitom této akce neúčastnil. PVZP je řádně vedenou, transparentní a silně dozorovanou a auditovanou pojišťovací společností. Takové hrubé pomluvy poškozují dobré jméno PVZP a rovněž český pojistný trh. Společnost PVZP se proti těmto pomluvám důrazně ohrazuje, je schopna snadno prokázat lživost těchto výroků. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: red

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…