Rath zostra: Heger je Julínkův pošťák. A reformu upravují Pat a Mat

07.09.2011 23:01

Stínový ministr zdravotnictví David Rath je svou kritikou zdravotnické reformy znám už nějakou dobu. A čas její ostré hrany rozhodně neobrousil. Ministr Leoš Heger podle něj jen oprášil návrh svého předchůdce Tomáše Julínka jako pošťák. A poslanci koncept pak upravili ve stylu Pata a Mata.

Rath zostra: Heger je Julínkův pošťák. A reformu upravují Pat a Mat
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

David Rath ve svém kritickém výčtu nezapomněl zmínit svého "oblíbence" poslance Marka Šnajdra, kterého rád oslovuje jeho vysokoškolským titulem bakalář.

Psali jsme:
Rath sestřeloval Šnajdra: Je mistrem lobbistických skupin
Sobotka: Proč se zde věci mění na poslední chvíli. Že by reforma nebyla domyšlená?

"Ta reforma je chaotická," rozčiloval se Rath ve středečních Událostech, komentářích. "Julínek to vymyslel, pak pan ministr po svém jmenování rok nedělal nic, že za to opakovaně sklízel kritiku svých kolegů, pak se zvedl, oprášil to jako Julínkův pošťák a poslal to do sněmovny. Tam to poslanci začali opravovat jako Pat a Mat, každý tam přinesl svoje nápady - dobré, špatné, lobbistické. Zejména bakalář Šnajdr, který o tom nic neví, tam nasunul celou řadu věcí a podobně."

TÉMA: Vládní reformy 
TÉMA: Zdravotnická reforma

Rath: Když je to tak bohulibé, proč s tím přichází Šnajdr?

Podobný tón si Rath zachoval celou dobu rozhovoru. "Ta rétorika, co tu používá pan poslanec Rath, je negativistická," reagoval na něj ministr Heger.

"Povinné očkování jsme navrhli z toho důvodu, že například očkování dívek proti rakovině děložního čípku výrazně snižuje riziko pozdějšího onemocnění touto chorobou. Samozřejmě, že ty léky vyrábějí soukromé firmy, to nebudu zastírat, ale tak to přeci funguje běžně a u všech léků. Jestli si kolega Rath si myslí, že každá farmaceutická firma je zkorumpovaná, tak to je smutné."

Rath prý zkrátka jen pochybuje, že by vláda s nějakým návrhem přišla z dobroty srdce. "Když je to tak bohulibé a báječné, proč by s tím přicházel bakalář Šnajdr místo ministerstva, to je mi záhadou," podotkl kousavě.

Čtěte:
Reformní zákony stav zdravotnictví nezlepší, myslí si odbory
Sobotka: Proč se zde věci mění na poslední chvíli. Že by reforma nebyla domyšlená?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…