Registrace očkovaných na Královéhradecku, nespokojenost se systémem na jihu Moravy

13.01.2021 21:54

V pátek 15. ledna by se měl i pro obyvatele Královéhradeckého kraje starší 80 let spustit centrální registrační systém na očkování proti covid-19. Po registraci si lidé podle dalších pokynů zarezervují termín a následně se budou moci nechat očkovat na jednom ze sedmi stávajících zřízených očkovacích míst regionu. V kraji od konce prosince očkuje hradecká fakultní nemocnice, ke které se začátkem ledna po dodávce vakcíny přidaly krajské oblastní nemocnice a soukromá nemocnice ve Vrchlabí.

Registrace očkovaných na Královéhradecku, nespokojenost se systémem na jihu Moravy
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalý policejní prezident, brigádního generál ve výslužbě Martin Červíček

Anketa

Je nemorální chodit na oběd či pivo do hospody, když je to teď zakázané?

hlasovalo: 8782 lidí
„V prvním čtvrtletí máme od státu přislíbeno zhruba 62 tisíc dávek – v lednu 14 tisíc, v únoru 18 tisíc a v březnu 30 tisíc dávek vakcíny. Očkovat se budou moci nechat na jednom ze sedmi stávajících zřízených očkovacích míst v nemocnicích v Hradci Králové, Náchodě, Trutnově, Jičíně, Dvoře Králové nad Labem, Rychnově nad Kněžnou a také ve Vrchlabí,“ sdělil hejtmano-senátor Martin Červíček z ODS.

Od 15. ledna by registrační systém měl umožnit registrovat se na očkování osobám starším 80 let. Předpokládá se, že se lidé mladší a ostatní skupiny budou moci zaregistrovat od 1. února.

Systém registrace si vyzkoušel na vlastní kůži i Jihomoravský hejtman, lidovec Grolich.

„My jsme si systém testovat nemohli. Mohli jsme si naklikat vstupní formulář. To je hezká věc. Podstatné ale je to, co se s tím bude dít dál. Musíme si ho vyzkoušet z role, kterou tam budeme plnit my. Neberu to tak, že jsme si systém vyzkoušet mohli. Mohli jsme si tam naklikat formulář, ale to jsme si zkoušet nepotřebovali," řekl v ČT.

Předseda vlády v té souvislosti uvedl, že navštíví s ministrem zdravotnictví Blatným záložní nemocnici v areálu brněnského výstaviště, kde probíhají zátěžové zkoušky na velkokapacitní očkování proti covid-19. Záložní nemocnice na Výstavišti v Brně je od 8. listopadu 2020 umístěna v pavilonu G2, kam je možné umístit až 302 pacientů ve stabilizovaném stavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…