Skandál na Slovensku. Nemocnice nechtěla přijmout rodičku. Ta totiž odmítala roušku i test, neakceptovala ani další nařízení, stále volala právničce

26.10.2020 16:47

Fakultní nemocnice L. Pasteura podle dostupných informací odmítla přijmout do své péče ženu v předporodní stavu. Důvodem prý bylo, že budoucí matka nechtěla roušku a ani test na přítomnost koronaviru. Podle serveru Pravda.sk není vyloučené ani trestní stíhání.

Skandál na Slovensku. Nemocnice nechtěla přijmout rodičku. Ta totiž odmítala roušku i test, neakceptovala ani další nařízení, stále volala právničce
Foto: pixabay.com
Popisek: Novorozenec - ilustrační fotografie

Anketa

Babiš si stěžuje, že lidé dostatečně neomezili svůj pohyb a sociální kontakty. Myslíte, že vy osobně jste omezili pohyb a sociální kontakty dostatečně?

94%
6%
hlasovalo: 15047 lidí
Zmíněná košická nemocnice potvrdila, že v pátek byla na její gynekologicko-porodnické oddělení přijata pacienta, jež odmítla shora uvedené hygienické standardy. Nechtěla podle zástupců FN respektovat ani jakákoli jiná opatření, která slouží k ochraně pacientů i zdravotnického personálu.

„Žena komunikovala prostřednictvím mobilu se svou právničkou, která jí doporučovala, aby vydržela nenosit roušku," sdělila mluvčí nemocnice Monika Krišková. Celá situace podle ní byla mimořádně stresující a nepříjemná. „Bylo to vyčerpávající pro všechny. Přizvali jsem také policejní složky, aby situaci zadokumentovaly, jelikož pacientka odmítala respektovat nařízení Úřadu veřejného zdravotnictví," dodala mluvčí.

Nakonec prý žena přeci jen projevila dobrou vůli a podepsala souhlas s hospitalizací ve zvýšeném hygienicko – epidemiologickém režimu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…