Šokovaná Amerika. Nejlepší sportovec si vymyslel, že je očkovaný. Pak dostal covid. Teď řekl důvod, proč v životě nepůjde na injekci

14.11.2021 7:55 | Kauza

NFL je v Americe sportem číslo jedna. Stadiony s kapacitou, která hravě překoná diváckou účast na fotbalovém El Clásicu, jsou k vidění každý týden na kanálech O2 TV. Jednou z největších celebrit ligy amerického fotbalu je Aaron Rodgers, quarterback týmu Green Bay Packers .

Šokovaná Amerika. Nejlepší sportovec si vymyslel, že je očkovaný. Pak dostal covid. Teď řekl důvod, proč v životě nepůjde na injekci
Foto: Profil A. Rodgerse na Twitteru
Popisek: Quarterback týmu Green Bay Packers Aaron Rodgers

Aaron Rodgers má jen na profilu na Twitteru zhruba 6 milionů sledujících. Tento hráč je symbolem čistoty, talentu a peněz. Tak bývá pravidelně představován americkými novináři. Jenomže v posledních týdnech se jeho jméno neskloňuje v souvislosti s šišatou merunou, ale kvůli jeho nákaze koronavirem. Ta přišla i přesto, že byl Rodgers podle svých slov imunizován.

Anketa

Zvládne Fialova vláda covid lépe než Babišova?

3%
94%
hlasovalo: 36258 lidí
Ukázalo se však, že lhal. Že ačkoli tvrdil opak, vakcinaci nepodstoupil.

Nyní přinesl nové tvrzení.

Podle serveru USA TODAY sportovec řekl, že je alergický na blíže nespecifikovanou složku dvou mRNA vakcín a má výhrady k celkové bezpečnosti. Tím se dostal na paškál desítek tisíc tzv. haterů. Ti odsoudili nejen jeho předešlou lež, ale rovněž špatný přístup vůči společnosti.

V Americe se nyní řeší především zdravotní stav dětí na školách, míra nutných opatření a rovněž vakcinace.

Rodgers si na obranu přibral svého otce Eda.

Titulek USA TODAY. Rodgersův otec je na syna hrdý

„Na vakcíně je hrozně věcí, kterou nejsou v pořádku," nechal se slyšet pro USA TODAY. Současně dodal, že ačkoli se objevil nepředstavitelný počet nenávistných reakcí, je na syna hrdý.

„Myslím, že se pravděpodobně snažil léčit sám sebe přirozeně, jako to dělá spousta dalších lidí. Existuje kupa skvělých, přírodních věcí, které pomáhají zmírnit virus,“ překvapil novináře Rodgersův otec.

Z reakcí čtenářů na zmíněném serveru USA TODAY však takové pochopení nesálá.

„Lháři, ignoranti, celá rodina,“ napsal Fereshtehd Dehkordi na FB stránky serveru. „Může zaujmout svůj postoj k neočkovanosti, ale měl by dodržovat protokoly pro neočkované. To je největší stupeň podvodu. Pravidla zřejmě nejsou pro něj,“ dodala další z pisatelek.

Reagovala na fakt, že Rodgers navenek tvrdil, že dodržuje všechna bezpečnostní opatření jako očkovaný, ač mezi tuto skupinu nepatřil. A pochopitelně to věděl.

Debata o porušení proticovidových pravidel

„Byl by táta pořád tak hrdý, kdyby syn ležel na nemocničním lůžku na ventilátoru? Upřesněme, že je hrdý na svého syna, že přijal lékařskou radu od Joea Rogana! To je vše, co potřebujete vědět o celé téhle divné rodině,“ doplnil další.

„Je pochopitelný být na syna hrdý, protože toho dokázal hodně, ale tohle byl z jeho strany špatnej omyl. Bylo by hezký, kdyby přiznal, že udělal chybu, než aby ho jeho táta bránil za to, co nelze rozumně obhájit. Pokud z jakéhokoli důvodu nechtěl dostat vakcíny, měl se řídit protokoly zavedenými NFL. Místo toho ohrožoval své spoluhráče a ostatní,“ doplnil věcně Mark Moretti.

„Už o tom vážně nechci víc mluvit, on si vedl famózně a věřím, že bude stát pořad stejně silně a pevně,“ zakončil Rodgersův otec rozhovor pro americký prestižní list.

Aaron Rodgers je vítězem Super Bowlu, třikrát byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem sezóny. Podle časopisu Forbes se majetek 37leté celebrity amerického fotbalu pohybuje kolem čtyř miliard korun.

Jak to vypadá, Rodgers by se měl podle posledních informací objevit v nedělním zápase proti Seahawks.

Z debaty na USA TODAY na jejich facebookovém profilu

PL požádaly o komentář k danému tématu Jindřicha Rajchla, letitého komentátora NFL pro československé diváky na kanálech Sport TV a v poslední době výhradně o2 TV.

„Aaron Rodgers je největší hvězdou americké NFL. Už několik let. Proto jeho výrok o tom, že se nenechá naočkovat a že spoléhá na vlastní imunitu, způsobil v zámořských médiích obrovský poprask. Ten byl ještě umocněn tím, když si následně v Pat McAfee Show nebral servítky a natvrdo řekl, že k léčbě covidu používá ivermektin. Následně ještě oznámil, že nový lék Molnupiravir od společnosti Merck, která byla původním výrobcem ivermektinu, je de facto jen vylepšená verze tohoto antiparasitika, jež je opakovaně dehonestováno různými kruhy napojenými na výrobce vakcín, aby jim nerušilo jejich multimiliardový byznys.

Reakce na sebe samozřejmě nenechala dlouho čekat. Rodgers byl okamžitě kritizován za svůj „nezodpovědný přístup“, jeho vyjádření byla všemožně cenzurována a jeden z jeho sponzorů, společnost Prevea Health, s ním rozvázal spolupráci.

Aaron si ale dál stojí na svém a trvá na tom, že péče o vlastní imunitu s podporou ivermektinu je tím nejlepším přístupem v boji proti covidu. Za mě osobně před ním smekám. Stejně jako před Novakem Djokovičem. Oba vědí, co všechno svým přístupem riskují, ale i přesto se nezalekli a otevřeně hájí své názory a říkají nepohodlnou pravdu.

 A za to jim patří obrovský respekt."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…