Středočeské hejtmanka představila plán na očkování. Důraz klade na ohrožené skupiny

09.01.2021 22:36

Středočeský kraj má připravenou očkovací strategii, která mu napomůže co nejrychleji zajistit proočkování jak zdravotnického personálu, tak i obyvatel kraje. „Tento očkovací manuál jsme zpracovali v souladu se státní strategií tak, abychom zajistili proočkování potřebných skupin zdravotníků a následně i obyvatel kraje co nejrychleji. Cílem je usnadnit obyvatelům kraje cestu za vakcínou, a tím i urychlit návrat do normálního života,“ uvedla hejtmanka Petra Pecková (STAN).

Středočeské hejtmanka představila plán na očkování. Důraz klade na ohrožené skupiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtmanka středočeského kraje Petra Pecková

Anketa

Která pohádka si zaslouží zamknout do trezoru a nevysílat?

hlasovalo: 10948 lidí
Strategie a postup očkování je postaven na čtyřech fázích. Fázi přípravné, dále na fázi označené IA (leden-únor), která zajistí očkování nejrizikovějších skupin – seniorů 80+, zdravotníků a osob zajišťujících péči u vybraných poskytovatelů sociálních služeb. Fáze s označením IB (únor-červen) zajistí očkování prioritních skupin obyvatelstva, tedy věkové skupiny 65 +, lidí s rizikovými onemocněními a osob zajišťujících kritickou infrastrukturu státu a fáze II (červenec 2021–2022) zajistí očkování dalších širokých skupin obyvatelstva.

„To, co je v současné době nejdůležitějším úkolem očkování je zajistit urychlenou vakcinaci těch nejpotřebnějších, k nimž patří lékaři pracující na ARO, covidových odděleních, záchranáři, senioři 80+ a senioři v pobytových zařízeních, abychom ulevili nemocnicím a zdravotnictví se co nejrychleji vrátilo do normálu," přidala hejtmanka.

Podle jejich slov už probíhá očkování zdravotnického personálu v zařízeních v Kladně, Příbrami, Kolíně, Kutné Hoře, Čáslavi, Mladé Boleslavi, Benešově, Berouně, Mělníku, Brandýse nad Labem, Nymburku, Hořovicích, Rakovníku, ve Slaném a Sedlčanech. Senioři nad osmdesát let se budou moci registrovat od 15. ledna v Centrálním rezervačním systému.

Zájemci ovšem musí souhlasit s vyplněním informací, které jsou důležité pro zařazení do příslušné skupiny pro jednotlivé fáze očkování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…