Paroubek by si měl vyjasnit otázky střelby na Kočku, reagovala podrážděná Němcová

05.06.2012 19:46

Předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová (ODS) se po úterním vydání Davida Ratha trestnímu stíhání ostře opřela do předsedy LEV-21 Jiřího Paroubka. Ten ji při sněmovní rozpravě vyzval, aby předstoupila před poslance a vysvětlila některé své kroky.

Paroubek by si měl vyjasnit otázky střelby na Kočku, reagovala podrážděná Němcová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Jiří Paroubek předsedkyni Němcovou totiž vyzval, aby před poslance vystoupila a prozradila, kdo jí například radil v tom, aby souhlasila s Rathovým zadržením. Němcová později v přímém vstupu pro Českou televizi uvedla, že se rozhodovala na základě dokumentů, které měl k dispozici mandátový a imunitní výbor. Údajně veřejně nevystoupila proto, že ji k tomu vyzval právě předseda LEV-21 Paroubek.

„Jiří Paroubek by měl nejprve vysvětlovat, s kým se on radil, aby například nedošlo ke střelbě na křtu jeho knihy, aby se tam pan Ďuričko nestřílel s ostatními. Myslím, že kdyby si on vyjasnil tyhle otázky, pak se teprve může ptát těch druhých. Já tady rozhodně nejsem na to, abych na povel pana Paroubka vystupovala,“ reagovala pro ČT.

Připomněla tak kauzu hoteliéra Bohumíra Ďurička, který v roce 2008 zastřelil Václava Kočku mladšího po autogramiádě Paroubkovy knihy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Žvástů jsem slyšel dost.“ Ivan David skoncoval s von der Leyenovou. Zle

20:20 „Žvástů jsem slyšel dost.“ Ivan David skoncoval s von der Leyenovou. Zle

Blží se dvacáté výročí vstupu ČR a dalších zemí do EU. V europarlamentu už se konalo slavnostní zase…