„15krát bezpečnější než očkovaní.“ Vyšoupnutý ze StarDance se pomstil

31.10.2021 18:35 | Ze sítí

Zpěvák Mirai Navrátil byl jedním z účastníků StarDance, který nemohl vystoupit během sobotního večera. Prozatím totiž nepodstoupil očkování proti covidu-19. Na sociálních sítích čelil mnohým hejtům, proti nimž se dnes rozhodl ohradit. Prozradil, že v minulosti prodělal těžký covid a má dostatek protilátek. „Aktuálně jsem pro své okolí podle čísel zhruba 15krát bezpečnější než ti, co neprodělali covid a očkovaní jsou,“ sdělil Navrátil na Instagramu.

„15krát bezpečnější než očkovaní.“ Vyšoupnutý ze StarDance se pomstil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirai Navrátil

Anketa

Souhlasíte s tím, že hospodský musí od 1. listopadu kontrolovat bezinfekčnost?

hlasovalo: 42752 lidí

Frontman skupiny Mirai se ohradil proti tomu, že by byl odpůrcem očkování. „Antivax teorii určitě nejedu. Já osobně jsem prodělal těžký covid v době, kdy vakcína nebyla dostupná, a dodnes mám x následků, které se snažím vyřešit. Průběžně chodím na kontrolu protilátek, které zatím mám. Doktor imunolog mi doporučil počkat, než mi hladina protilátek klesne. Naše legislativa bohužel hladinu protilátek neuznává, ale to pro mě není důvod měnit postoje. Má-li k tomu člověk pádné argumenty, rozumím oběma táborům. Svět není černobílý. Naštěstí. A černobílá pravidla v něm někdy generují srandovní situace. S láskou Mirai,“ napsal na svůj instagramový profil zpěvák.

„Mám tomu rozumět, že v případě, kdybyste protilátky neměl, tak očkování absolvujete? Protože toto v tom ‚nikoho neurazím‘ příspěvku nezaznělo. Jinak samozřejmě každého vůle. Ale nesmíme se potom divit tomu, co se například stalo ve SD. Že se nám plní nemocnice, přicházejí a budou přicházet další omezení. Existuje na to termín společenská odpovědnost,“ napsal mu následně jeden z diskutujících.

„Kdyby byla vakcína dostupná na podzim před tím, než jsem covid prodělal, díval bych se na celou situaci jinak. Akceptoval bych pravděpodobně to, že létají třísky, když se kácí les, a šel, protože bych nechtěl vystavovat riziku své okolí. Aktuálně jsem pro své okolí podle čísel zhruba 15krát bezpečnější než ti, co neprodělali covid a očkovaní jsou. Příčí se mi někomu říkat, jestli jít, či nejít. Nechci nikomu říkat, ať volí tu či onu politickou stranu. Chci se svým dosahem, jak tu někteří píšou, být podnětem pro zamyšlení se nad věcmi v širším kontextu. To rozhodnutí musí udělat každý sám jako jediný majitel svého svědomí,“ odvětil Mirai.

„Čekala bych, že takový vzdělaný a světaznalý člověk, jako jsi ty, bude na situaci koukat s větším nadhledem a stejně jak jsi propagoval nošení roušek, tak uděláš jasné stanovisko, že očkování je jediná cesta ven z pandemie... Ty se ovšem evidentně chceš zalíbit všem, a tudíž postneš nicneříkající prohlášení... Je mi líto, že popularita u tvých sledujících je pro tebe důležitější než co nejmírnější průběh další vlny... FYI: Je jasný, že třeba zrovna tobě nebylo doporučeno jít na očkování, ale z tvého prohlášení to vypadá, že vlastně to očkování ani není tak důležitý, což mi přijde škoda, když máš takový velký dosah na sociálních sítích... Čekala bych od tebe víc, jsem zklamaná, ale respektuju,“ napsala další uživatelka.

„Co píšu, tak i cítím. Není v tom ani špetka potřeby se zalíbit. Mrkněte na sloupec E a F,“ sdílel následně odkaz Mirai. „Očkování je hra s velkými čísly, která, doufejme, zafunguje. Ale když se kácí les, létají třísky. Riziko může být jít i nejít. Ano, kdybychom šli všichni, máme vyřešeno, ale můžeme někomu i ublížit. Máme ho nutit proti jeho vůli? Proto ctím svobodný postoj kohokoliv, má-li pádné argumenty. Asi ode mě čekáte černobílý postoj. Každý jsme jiný a výjimečný a snažím se k tomu tak i přistupovat. Buďte zdráva,“ odepsal jí Mirai a sdílel následující tabulku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…