„A Fialovi to doma prochází. Bez protestu.“ Václav Klaus je v šoku

17.06.2023 18:41 | On-line

MONITORING Exprezident Václav Klaus shrnul ve své páteční glose uplynulý týden, v němž se podle něj hodně stalo, a to vesměs špatného.

„A Fialovi to doma prochází. Bez protestu.“ Václav Klaus je v šoku
Foto: Hana Brožková
Popisek: Exprezident Václav Klaus

„Tento týden se toho u nás – ostatně jako kterýkoli jiný týden – událo dost. Někteří si nejvíce zoufáme z toho, že ministr Rakušan za nás v Bruselu kývnul na souhlas s přijímáním a přerozdělováním migrantů. Je to naprosto skandální. Celá naše politika byla až dosud založena na odmítání tzv. celoevropského řešení masové migrace, protože je pro nás nesmírně nevýhodné. I dnešní vládou tolik nenáviděný Babiš něco takového v Bruselu nikdy nepřijal,“ poznamenal Klaus na webu Institutu Václava Klause. 

„Teď to Fialova vláda – za předpokladu, že Rakušan jednal na základě jejího mandátu – porušila. Budeme přijímat Bruselem rozhodnuté kvóty migrantů, a buď si je opravdu vezmeme, nebo se z toho, my, kteří asi máme v rozpočtu skryté obrovské rezervy, vyplatíme. Je to naprosto jasným důkazem toho, že této vládě nejde o identitu České republiky jako samostatného a svrchovaného národního státu. Přesto jí to u nás doma prochází. Nikdo neprotestuje, možná si někteří troufnou za zavřenými dveřmi,“ dodal Klaus.

Anketa

Jste pro schválení česko-americké obranné dohody DCA?

4%
95%
hlasovalo: 35821 lidí
Hovořil i o konci ministra zemědělství Zdeňka Nekuly (KDU-ČSL) či připomněl 10. výročí pádu Nečasovy vlády. „Ten se stal nejen pouhou obměnou premiéra, ale režimovou změnou. Došlo ke zvratu polistopadových poměrů. Dodnes nejsme schopni to vrátit zpátky,“ uvedl Klaus.

Závěrem se Klaus zmínil také o úmrtí italského expremiéra Berlusconiho a amerického spisovatele Cormaca McCarthyho. „Od Cormaca McCarthyho mám doma knih více. Mnozí si asi ještě pamatují na román Všichni krásní koně nebo na knihu (a potom film) Tahle země není pro starý, ale pro mne vyčnívá jeho dystopický (ČTK říká postapokalyptický, čemuž nerozumím) román Cesta, který já řadím hned vedle velikých děl tohoto typu literatury jako jsou knihy Orwella, Huxleyho nebo Zamjatina. Bezvýchodnost této knihy, a její relevantnost pro náš soudobý svět, jsou dnes snad ještě aktuálnější než v roce 2006, kdy byla tato kniha původně vydána. Její autor je považován za pravděpodobně největšího amerického romanopisce od dob Hemingwaye a Faulknera. Jeho smrt je motivací si jeho Cestu znovu přečíst,“ zakončil.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Exprezident Václav Klaus shrnul ve své páteční glose uplynulý týden, v němž se podle něj hodně stalo, a to vesměs špatného., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseWakizasi , 17.06.2023 19:21:50
Pán exkat Československa by si měl vzpomenout na svoji činnost v rozkrádání majetku ,která se schovala za jeho výtvor ---privatizaci ,na amnestii svých kamarádů a hlavně zalézt a držet hubu protože patří do stejného rance havlbanditů kterým můžem poděkovat za to do jakých exkrementů jsme se dostaly až po krk.

|  9 |  1

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…