„A už dost sakra!“ Epidemiolog Maďar se utkal s veřejností. Bylo hodně dusno

06.08.2020 16:12

Epidemiolog Rastislav Maďar se na svém twitteru rozhodl odpovědět na nějaké otázky, které jej rozohnily. Týkají se zejména současné epidemiologické situace a dovolených.

„A už dost sakra!“ Epidemiolog Maďar se utkal s veřejností. Bylo hodně dusno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rastislav Maďar (uprostřed)

„A už dost sakra! ‚Nemálo diváků by se bez alespoň základních opatření bálo na hokej vůbec jít,‘ sdělil deníku Echo24 Rastislav Maďar. Dosud jsem si myslel, že má jen problém s logickým uvažováním, ale on to navíc bude i lhář! Ptám se, o jaká tvrdá data se zmíněné tvrzení opírá?“ napsal jeden z uživatelů, na kterého Maďar zareagoval.

„Když už jste tak ‚milý‘ a bez znalosti věci neosočujete: Jsou to data z oficiálního dotazníkového průzkumu akademického týmu u předplatitelů permanentek před pár týdny, tedy od lidí s jinak vysokou loajalitou se svým klubem. A vyšlo taky, že pokud by tam šli, tak bez rodiny,“ podotkl Maďar.

Když už jste tak “milý” a bez znalosti věci neosočujete: Jsou to data z oficiálního dotazníkového průzkumu akademického týmu u předplatitelů permanentek před pár týdny, tedy od lidí s jinak vysokou loajalitou se svým klubem. A vyšlo taky, že pokud by tam šli, tak bez rodiny. https://t.co/Y1Kvi52nnf

— Rasti Madar (@RastiMadar) August 6, 2020

„Pozoruhodný názorový posun u člověka, co neviděl problém v cestě do Itálie koncem února 2020...“ poznamenal další uživatel k tomu, že Maďar kritizoval party v Chorvatsku, kde on sám byl na dovolené.

„To si děláte legraci, ne? Pokud nevidíte rozdíl mezi běžnou letní rodinnou dovolenou u moře a taneční party stovek lidí v mezinárodně vyhlášených klubech, a navíc po půl roce ani rozdíl oproti situaci v únoru v Itálii, tak nemá smysl Vám cokoliv psát,“ odvětil mu Maďar.

To si děláte legraci, ne? Pokud nevidíte rozdíl mezi běžnou letní rodinnou dovolenou u moře a taneční party stovek lidí v mezinárodně vyhlášených klubech, a navíc po půl roce ani rozdíl oproti situaci v únoru v Itálii, tak nemá smysl Vám cokoliv psát. https://t.co/c606HwFyYb

— Rasti Madar (@RastiMadar) August 6, 2020

„Chorvatské úřady ten nesmysl o lidech, kteří se měli nakazit na ‚párty‘, jednoznačně vyvrátily. Lyžování v Itálii je podobné. V poledne lidi stojí v restauracích a čekají na volna místa. Vždycky tam je hlava na hlavě. Ale v Maďarsku nemají hory. To omlouvá,“ zmínil další uživatel.

„Vy jste nepochopil, že jde o výsledek epidemiologického šetření v ČR u občanů ČR, které stále probíhá? Chorvatské úřady jsou informovány až následně oficiální cestou. Váš argument postrádá logiku. Jaký nesmysl? Mimochodem, počet nakažených se ještě jejich trasováním v ČR zvýšil,“ odvětil Maďar.

Vy jste nepochopil, že jde o výsledek epidemiologického šetření v ČR u občanů ČR, které stále probíhá? Chorvatské úřady jsou informovány až následně oficiální cestou. Váš argument postrádá logiku. Jaký nesmysl? Mimochodem, počet nakažených se ještě jejich trasováním v ČR zvýšil. https://t.co/zUI2URwyCK

— Rasti Madar (@RastiMadar) August 6, 2020

„Na druhou stranu – pokud se i v Česku konají akce pro 1000+ lidí, kam se sjíždějí lidé z celé Evropy, tak bude problém i u nás, ne?“ poznamenal další uživatel.

„Ano, přesně tak, jde o princip, mnohem víc než o konkrétní místo a zemi. O rizikové faktory z hlediska přenosu viru. Info o Zrče proto, že český organizátor plánoval na srpen další turnusy. Víc konkrétní být nechci, aby se vůči těm lidem nespustil lynč na socialních sítích,“ dodal Maďar.

Ano, přesně tak, jde o princip, mnohem víc než o konkrétní místo a zemi. O rizikové faktory z hlediska přenosu viru. Info o Zrče proto, že český organizátor plánoval na srpen další turnusy. Víc konkrétní být nechci, aby se vůči těm lidem nespustil lynč na sociálních sítích. https://t.co/F6XOJDvyta

— Rasti Madar (@RastiMadar) August 6, 2020

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…