„Ani jeden slušný člověk ve vládě!“ Fiala mu ohrožuje peníze, on to tak nenechá

07.02.2024 12:28 | Monitoring

Menšinový akcionář ČEZ Michal Šnobr pomyslně bouchl do stolu a dal najevo, že vládu Petra Fialy (ODS) nehodlá šetřit. Vláda podle něj „nechutně vydírá“ investory, a pokud se ve vládě nenajde jediný slušný člověk, který by se tomu postavil, on tomu jako jeden z menšinových akcionářů ČEZ nebude jen trpně přihlížet.

„Ani jeden slušný člověk ve vládě!“ Fiala mu ohrožuje peníze, on to tak nenechá
Foto: Archiv MŠ
Popisek: Expert na energetiku a menšinový akcionář společnosti ČEZ Michal Šnobr

Před pár dny kolem této polostátní firmy pořádně rozvířil vody ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), když při debatě s občany prozradil, že se chystá převzetí kontroly nad společností ČEZ na úkor menšinových akcionářů.

Vláda pětikoalice před pár dny vyrukovala s plánem nechat postavit hned 4 nové jaderné reaktory. K tomu ještě ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) při debatě s občany naznačil, že by vláda mohla získat plnou kontrolu nad polostátním gigantem ČEZ. A v menšinovém akcionáři ČEZu Michalu Šnobrovi bouchly saze.  

„Opravdu se ve vládě Petra Fialy, Víta Rakušana, Ivana Bartoše, Mariana Jurečky a Markéty Pekarové Adamové a mezi koaličními poslanci a senátory nenajde jediný slušný člověk, slušný politik, který by přiznal, nebo se alespoň pozastavil nad otevřeným, nechutným vládním vydíráním soukromých spoluvlastníků v a.s. ČEZ? Bavíme se o akcii obchodované na veřejném trhu a nejlikvidnějším cenném papíru – na pražské burze,“ rozzlobil se Šnobr na sociální síti X s tím, že teď už byla narušena i ta „nejubožejší hranice slušnosti“.

Vláda by podle něj měla otevřeně říct, jaký má plán a měla by přestat vydírat menšinové akcionáře společnosti ČEZ. Tak to vidí Michal Šnobr.  

„Přitom zákon o přeměnách včetně § 311 může být schválen okamžitě. Stačí respektovat evropskou legislativu, Ústavu ČR, ale i test ústavnosti, který v minulosti u ÚS ČR proběhl a potvrdil, že pro vytěsnění minoritních akcionářů nebo rozdělení spol. nerovnoměrným způsobem je na VH společnosti potřeba souhlas 90 % všech akcionářů a nikoli navržených 75 % přítomných akcionářů. PŘESTAŇTE VYDÍRAT soukromé investory, držet v šachu kapitálové trhy a začněte se chovat transparentně a slušně!“ požádal politiky důrazně.

Michal Šnobr promlouvá

Michal Šnobr promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Já nevím..., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseruský medvěd , 07.02.2024 13:32:31
Za prvé byl zločinec ten, kdo pustil ta procenta nějakým minoritním vlastníkům... A za druhé - když letěly raketově nahoru ceny za elektřinu, tak ti debílkové z vlády před sebou tlačili neblaze proslulé minoritní vlastníky, že to oni jim brání s tím cokoli udělat. To pan Šobr mlčel jak zařezanej a jen netrpělivě klikal na svůj bankovní účet, jak mu to čiperně přiskakuje. Takže jestli já jsem byl panu Šobrovi lhostejný před rokem, tak teď mě zase nijak nedojme on a je mi, pro změnu, zase lhostejný on.

|  20 |  0

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…