„Ať Amerika shoří.“ Neřekl Putin, ale bojovnice proti rasismu z USA. Už má plán

14.03.2024 12:45

„Chci, aby Spojené státy shořely do základů. Z popela může povstat nová ideologie.“ Tato slova nepronesl ani ruský prezident Vladimir Putin, ani čínský komunistický vládce Si Ťin-pching, nýbrž občanka Spojených států Kayla Aliese Carterová zaměstnaná ve službách města College Park, ve státě Maryland, na východě USA.

„Ať Amerika shoří.“ Neřekl Putin, ale bojovnice proti rasismu z USA. Už má plán
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Televize Fox News upozornila na výbušné prohlášení zaměstnankyně státu Maryland Kayly Aliese Carterové, která působí v pozici pracovníka pro zajištění rovných příležitostí. Její náplní práce je dohlédnout na to, aby se ve společnosti dařilo potlačit projevy rasismu, nenávisti a naopak prosazovat inkluzivní přístup a rozmanitosti společnosti a rovnost příležitostí pro všechny. V popisu práce má odstraňování administrativních překážek ležících na potenciální cestě k naplnění daného cíle.

Kayla Aliese Carterová dala najevo, že si přeje, aby Spojené státy shořely, a aby se z jejich popela zrodil lepší systém, v němž budou mít Afroameričané lepší postavení. Dala také najevo, že se jí nechce vykonávat pozici, kterou zastává. „Nechci pracovat,“ uvedla podle televize Fox News.

Už v roce 2020 si Carterová na sociálních sítích kladla otázku, proč musí Afroameričané strpět násilí a proč se obecně považuje za nepřijatelné odpovídat stejnou mincí.

„Chápete všichni, proč se utlačovaní neustále stydí, že na ně používají násilí? PROTOŽE UTLAČOVATEL CHCE UDRŽET MONOPOL NA NÁSILÍ.“

Bělochům podle ní nelze věřit.

Prohlásila též, že spolupracuje s některými aktivisty na plánování „jak budeme jíst, žít a růst, až to všechno spálíme“.

Podle Fox News není bez zajímavosti, že byla na radnici najata v roce 2022, za bývalého starosty Patricka L. Wojahna, který rezignoval na úřad poté, co byl zatčen za možný zločin spojený s dětskou pornografií.

Město obratem zahájilo vyšetřování a radnice vydala prohlášení.

„Město bylo informováno o příspěvcích úřednice pro rasovou rovnost Kayly Carterové na jejích osobních účtech. Názory paní Carterové vyjádřené na jejích osobních účtech neodrážejí názory, přesvědčení a základní hodnoty města College Park a jeho starosty a rady.“

„Město věc prošetřuje a přijme příslušná opatření. Jedná se o personální záležitost a představitelé města a zaměstnanci se k této personální otázce nemohou blíže vyjadřovat,“ doplnil zástupce města Kenny Young.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Copak myšlenka je to dobrá, teď ještě nezaváhat na cestě od plánů k činu., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKrálovna Kleopatra , 14.03.2024 13:09:27
Na světě by se několika miliardám lidí ulevilo.

|  7 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…