„Až to začne, ne že naskáčete do letadel a zdrhnete!“ Pekarová varovala před Ruskem. Marně

28.11.2023 21:04 | Monitoring

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) se v úterý účastnila mezinárodní konference Berlin Foreign Policy Forum. Podobně jako v sobotu v Kyjevě vyzývala k podpoře Ukrajiny. Dle jejích slov, invaze Ruska na ukrajinském území stále představuje bezpečnostní hrozbu i pro nás. Ale od lidí na sociálních sítích čelí ostré kritice; jako hrozbu pro naši zemi označují především vládní koalici.

„Až to začne, ne že naskáčete do letadel a zdrhnete!“ Pekarová varovala před Ruskem. Marně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová

Solidarita se současnou vládou Ukrajiny mezi Čechy pomalu upadá, pročež Markéta Pekarová Adamová připomíná: „Obávám se, že chceme sami sebe přesvědčit, že válka na Ukrajině pro nás nepředstavuje existenční hrozbu. My však nesmíme doufat, že jsme v bezpečí, my musíme dělat vše pro to, abychom v bezpečí byli. Zastavit Rusko na Ukrajině s sebou nese menší náklady než zastavovat ho v budoucnu,“ vyjevila na sociální síti X.

Připomněla, že v sobotu v Kyjevě spolu s předsedou Senátu Parlamentu ČR oznámili, že Česko dodá Ukrajině další podporu. „V sobotu jsem navštívila Kyjev, který čelil masivnímu ruskému útoku. A setkala se s politiky, kteří jsou připraveni bojovat proti zlu všemi možnými prostředky. Naléhavě potřebují naši podporu – politickou, finanční i vojenskou,“ sdělila.

V ukrajinském parlamentu prohlásila, že naše podpora Ukrajiny proto nesmí polevit. „Nedokázali bychom pomoci ubránit zemi, která s námi chce sdílet hodnoty svobody a demokracie. Není pochyb o tom, že v takovém případě by Rusko ve své rozpínavosti pokračovalo,“ vyjádřila svůj názor v sobotu Pekarová na síti X.

Dnes vystoupila předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v německé metropoli na mezinárodní konferenci Berlin Foreign Policy Forum, kde pronesla mj.: „Děkuji za možnost vystoupit na #BerlinForum. Rusko vyhraje pouze v případě, že mu to dovolíme. Nedopusťme to,“ řekla Pekarová Adamová.

Anketa

Povedla se stávka ČMKOS?

77%
18%
hlasovalo: 10893 lidí
Lidé se na sociálních sítích vůči Pekarové Adamové v následné diskusi ohrazovali. Podle počtu a charakteru reakcí je rozčílilo, že tímto způsobem ona straší české občany. Jako hrozbu označovali diskutující právě vládu Petra Fialy (ODS).

Hrozbami ohledně ruské invaze se podle některých snaží zastínit chyby vládní pětikoalice. „Obávám se, že sami sebe chcete přesvědčit, že to pro nás představuje existenční hrozbu, abyste odvrátili zrak od své katastrofální vlády, tohle téma do voleb nevydrží,“ napsal jeden z diskutérů.

Pekarová Adamová za její snahu vyvolat mezi veřejnosti strach sklízí i mnoho výsměchu. „To je legrační, Rusové bojují s vypětím všech sil o jednu vesnici tři měsíce, a naši představitelé nám říkají, že na Ukrajině se bojuje o Paříž,“ neudržel se další diskutér.

„My v bezpečí jsme, to vy děláte vše pro to, abychom nebyli. Jenom doufám, až to začne, vy budete stát v první linii, abyste zbytku ukázali, jak to má vypadat. Zapomeňte na to, že naskáčete do letadel a zdrhnete,“ rozčilil se na Pekarovou Adamovou další přispěvatel do diskuse.

„Jakou hrozbu? Pořád melete, jak jsme pod ochranou NATO. Proč by chodil Putin proti NATO, když nemá dle vás ani čipy. Vy děláte takový dusno, že vás snad potká něco moc zlého,“ zazněl názor v diskusi.

„Existenční hrozba pro ČR seš ty s tou tvou pátou kolonou kolaborantů,“ přilétl Pekarové Adamové pod příspěvek komentář kritizující úřadování současné vlády.

„Jedinou skutečnou hrozbou je vaše pošahaná vláda, klauni,“ nesl se v podobném duchu následující názor.

„V neděli jsme slyšeli na ČT24, k čemu nás pan Perebyjnis, zastupující zde Kyjev, potřebuje. Chce nás hnát na frontu, do zákopů, protože jim se už vojáků nedostává. Všichni se totiž rozprchli po světě, a my je máme nahradit. Vážená paní, s tím jděte, víte kam. Bojujte si sama s Vystrčilem,“ vzkázal Pekarové Adamové diskutér Luboš Borůvka.

V diskusi si lidé notují, že co výrok Pekarové Adamové, to perla. Politiku předsedkyně TOP 09 nazývají „trapnou ukrajinskou propagandou“. Často poukazují na to, že ministr zdravotnictví za TOP 09 není schopen zařídit ani to, co Česko skutečně pálí, tj. aby byl dostatek léků. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

HHH, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseantares.h , 29.11.2023 8:13:48
Proč máme stále posílat peníze někam kde mizí jak v černé díře a proč ji máme stále krmit?? Tady se budou vyhlašovat balíčky jedna, dva, tři, čtyři - protože přece musíme šetřit ale vzápětí naši politici všude vykřikují jak se Ukrajině musí pomáhat finančně i vojenskou technikou. A kde na to vezme vláda peníze????????Přece pět milionů pracujících nemůže tohle všechno uživit?!! Nejsmutnější na tom je, že tyhle lidé za pár let v politice už nebudou ale my a naši potomci a vnuci budou splácet stále jejich dluhy do kterých nás oni dostali!

|  17 |  0

Další články z rubriky

„Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

19:19 „Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

I přes těžkosti, které Felix Slováček prožívá ve své rodině, se pro řeporyjského starostu Pavla Novo…