„Babišovy šmeliny.“ Bartoš s Rakušanem natočili video, které se v ANO líbit nebude

29.08.2021 18:08 | Ze sítí

Kandidát na premiéra Ivan Bartoš (Piráti) a předseda STAN Vít Rakušan jeli takhle jednoho dne vlakem. A jak už to tak bývá, hledali, čím se na delší cestě v kupé zabavit. A prý našli jednu speciální věc. Natočili o ní video, ve kterém dostával Andrej Babiš jednu ránu za druhou. Ušetřen nezůstali ani Martin Stropnický, Petr Arenberger a „Falťas“.

 „Babišovy šmeliny.“ Bartoš s Rakušanem natočili video, které se v ANO líbit nebude
Foto: Repro Facebook
Popisek: Ivan Bartoš a Vít Rakušan v předvolební kampani v Kadani

„To si tak s Ivanem jedeme vlakem a znáte to, hledáme, jak se zabavit. A našli jsme jednu speciální věc. Takový videjko na YouTube. Trvá minutu, víc vám nesebereme, ale fakt stojí za to,“ zahlásil na videu kolujícím po sociálních sítích Rakušan.

Přišel střih a místo Rakušana s Bartošem vedle sebe ve vlaku sedí Andrej Babiš a dnešní velvyslanec v Izraeli Martin Stropnický. Píše se rok 2013, pánové sedí v kupé a Stropnický mudruje nad programem ANO.

„Tak ty teze. Chci, aby náš stát začali řídit zkušení, slušní a zodpovědní lidé,“ čte z papírů Babišovi Stropnický.

A v tu chvíli se se smíchem ozve Bartoš. „Tak to se jim hochům asi moc nepovedlo,“ poznamená. „Jako premiér je zkušenej. Zejména v čerpání dotací, který nám kvůli jeho šmelinám a střetu zájmů ta Evropská unie chce típnout,“ zasadil slovní štulec šéfovi hnutí ANO.

Ránu dostal i šéf poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslav Faltýnek. „Faltýnek, ten je taky docela zkušenej. Já když jsem viděl ten jeho deníček, do kterýho si zapisuje ty šmeliny, a kolik z toho bere, to je prostě úlet,“ rýpl si Bartoš.

Rakušan hned oponoval, že Faltýnek čili „Falťas zase tak zkušený nebude“. Nechat se chytit s ministrem zdravotnictví v zavřený hospodě v covidu, to je zkušenost?“ Kroutil hlavou Rakušan.

Bartoš se hned chopil nového tématu.

„Ti ministři zdravotnictví, to byla taky taková parádička, jak je střídal. Jednoho odvolal pro neschopnost, aby ho za pár měsíců vzal zpátky, druhej šmelil s Faltýnkem a nenosil roušku. Třetí zapomněl, že je realitní magnát a že pronajímá svoje baráky nemocnici, kterou sám řídí,“ smál se Adamu Vojtěchovi, Romanu Prymulovi a Petru Arenbergerovi Bartoš. „To je prostě šílený,“ shrnul Bartoš pohled na Ministerstvo zdravotnictví za vlády Andreje Babiše.

„Nebo ministryně financí (za ANO) Schillerová, která s největším rozpočtovým schodkem v historii lidem řekne, že s tím umí žít,“ přisadil si ještě Bartoš.

„To je důkaz slušnosti, myslíš tohle,“ ptal se se smíchem Rakušan, který se tak vrátil k první scénce Babiše se Stropnickým.

„Chci, aby skončilo systémové rozkrádání státu,“ přijde další střih k videu, kde se Martin Stropnický obrací k Babišovi.

„Systémová korupce. Ta teda neskončila. Falťase už jsme probrali, ale co třeba biosložky v pohonných hmotách. Z toho má, myslím, vejvar jeden takovej koncern, jmenuje se Agrofert a možná patří panu premiérovi, možná mu taky trochu nepatří,“ ozval se na to konto znovu Rakušan.

A přidal další problémy, které šly za hnutím ANO.

„Brněnská stoka, zaklekávání. Potom mýtný tendr. Ale to už je zase Faltýnek,“ zaznělo z úst Víta Rakušana.

Bartoš si znovu ještě přisadil.

„Obsazování úřadu svejma lidma. Hele, taková inspekce životního prostředí. On si tam nastrká svý lidi a pak to pokreje všechny chemičky. Proto se třeba nevyšetřila ta Bečva. Vždyť to je hrozný. To není korupce,“ zeptal se.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Rakušan přidal další problém z Babišova šuplíku.

„Výměny ministrů spravedlnosti a nejvyššího státního zástupce, když vyšetřujou šmeliny premiéra. To je taky slušná krádež, krádež státu,“ padlo od Rakušana.

Pak zazněla ještě věta Martina Stropnického, že spolu s Babišem musí to Česko opravit. „To rozhodně,“ Babiš.

A znovu nastoupil Rakušan.

„Tak naštěstí už brzo budou volby a my to tady po nich doopravdy opravíme,“ pravil předseda STAN.

„Tahle země si prostě zaslouží lepší budoucnost,“ zahlásil Bartoš.

„To jo,“ přitakal ještě Rakušan.

 


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…