„Béé, béé, ovce.“ A Nora Fridrichová se hned ozvala

18.11.2022 8:22 | Ze sítí

Včerejší demonstrace, která začala poblíž Václavského náměstí a skončila před budovou České televize, poutala pozornost médií od samého začátku. Není tedy divu, že se k ní vyjádřili i někteří zaměstnanci veřejnoprávní televize. A není také divu, že pro demonstraci a její účastníky většinou nenašli slova pochopení. Někteří byli i zklamáni, že je demonstranti nepoznali.

„Béé, béé, ovce.“ A Nora Fridrichová se hned ozvala
Foto: Repro ČT1
Popisek: Nora Fridrichová uvádí reportáž o stejnopohlavních svazcích

„Já si tedy nemyslím, že naši diváci ovcemi nejsou,“ napsala třeba moderátorka pořadu 168 hodin Nora Fridrichová na svůj Facebook v reakci na transparent, který nesli demonstranti nad hlavami a na kterém byla vyobrazena právě Fridrichová s tím, že jí z úst vychází „Blá, blá, blá“ a na gauči sedící diváci, kteří reagují „Béé, béé, béé“.

K demonstrantům, lépe řečeno k jejich počtu, se na Twitteru vyjádřil i kolega Fridrichové moderátor a redaktor Událostí, komentářů Michal Kubal.

Ten ale na rozdíl od Fridrichové zvolil ironický, až výsměšný tón.

„Kolik lidí je půlka Nuseláku,“ ptal se na svém Twitteru a přiložil fotografie se zcela zaplněným Nuselským mostem ve směru na Kavčí Hory.

Později měl Kubal potřebu komentovat počet demonstrantů ještě jednou a to když už dorazili před budovu České televize.

„Ten ohlašovaný ,vocas 10 minut' pořád nic…,“ napsal k davu demonstrantů na potemnělé a deštivé fotografii.

To další redaktor České televize měl jiné starosti. Na svém Twitteru si postesknul, že ačkoli pracuje v ČT 10 let, nikdo z demonstrantů ho nepoznal.

„Budu v televizi 10 let. Nejsem ani zdaleka hlavní tvář, to ne, ale sem tam mě na ulici někdo pozná. Holt relace pro milion diváků. Na té demonstraci, mj. proti České televizi, už jsem hodinu. Bavím se s lidma, každý tvrdí, že zprávy v ČT sleduje. Nepoznal mě nikdo.“

Dodejme, že podle přímých účastníků demonstrace se sešlo zhruba 10 tisíc lidí, kteří při svém pochodu k České televizi provolávali hesla vyzývající např. k demisi vlády, či objektivitě ČT. Demonstrace proběhla v klidu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak . . . . . . : ? ! ? ! , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseLoupeznicek , 18.11.2022 11:50:03
Hlavně že byli včera v podvečer ve své krabici na Kavkách zalezlí jako zbabělé krysy, a nevystrčili po celou dobu ani nos ! ! !

|  5 |  0

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…