"Bobo" vyřešila energetiku: Staňme se jadernou elektrárnou Evropy

10.08.2012 20:47

Předsedkyně strany Suverenita Jana Bobošíková představila při předvolební kampani na Vysočině velkolepý energetický plán. Pokud by k tomu její uskupení získalo dostatek hlasů, rozšířilo by po celé republice těžbu uranu a rovněž přistavělo jadernou elektrárnu v Dukovanech. Bobošíková zamýšlí rozšířit výrobu elektrické energie do té míry, že bychom se stali „jadernou elektrárnou Evropy“.

"Bobo" vyřešila energetiku: Staňme se jadernou elektrárnou Evropy
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Jana Bobošíková rozhodně nemá pocit, že její generace vyrostla na nezdravých potravinách

„Na Vysočině jsme připraveni udělat vše pro to, abychom rozšířili těžbu uranu a elektrárnu Dukovany,“ plánuje podle vyjádření společnosti Mediafax šéfka Suverenity. Tím by prý bylo možné vytvořit mnoho pracovních míst. A Česká republika by se tak stala jadernou elektrárnou Evropy.

Zároveň krajský lídr Suverenity Vladislav Nechvátal představil programovou prioritu strany, a sice neplacenou druhou komoru krajského zastupitelstva. V ní by měli zasedat starostové obcí z kraje. „Místo nátlakových skupin různých nevládních, občanských iniciativ je potřeba vytvořit dialog mezi skutečně volenými starosty obcí a členy krajského zastupitelstva,“ vysvětlil lídr. Starostenská komora by přitom například v oblasti územního plánování nebo krajského rozpočtu měla mít právo veta. 

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…