„Bojovat proti šílenství dnes znamená jít v EU proti proudu“. ANO už ví, koho nominuje do Bruselu.

12.02.2024 20:28 | Monitoring

V čele kandidátky opozičního hnutí ANO pro volby do Evropského parlamentu bude podle očekávání bývalá ministryně pro místní rozvoj a nynější místopředsedkyně Sněmovny Klára Dostálová. V Evropském parlamentu chce bojovat proti migraci, zelenému šílenství a za právo veta. V první osmičce kandidátů do Bruselu je také Jana Nagyová.

„Bojovat proti šílenství dnes znamená jít v EU proti proudu“. ANO už ví, koho nominuje do Bruselu.
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Klára Dostálová (ANO)

Dostálová dnes na sociální síti X uvedla, že by v Evropském parlamentu chtěla bojovat především proti migraci, zelenému šílenství a za právo veta. „Děkuji všem za důvěru, že já to zvládnu. Nezklamu nikoho z vás,“ dodala.

 

 

Druhé místo na kandidátce hnutí do europarlamentu obsadí poslanec Jaroslav Bžoch, na třetím místě bude dosavadní europoslanec Ondřej Knotek. Čtvrté místo bude patřit europoslanci Martinu Hlaváčkovi. Na páté místo plánují zařadit Janu Nagyovou, která figuruje v dotační kauze Čapí hnízdo, informuje server iROZHLAS.cz.

Dále následuje Jaroslava Pokorná Jermanová, poslankyně a bývalá středočeská hejtmanka. Až sedmé místo obsadí dosavadní europoslanec Ondřej Kovařík. První osmičku kandidátů uzavře českobudějovický zastupitel Tomáš Kubín.

Šéf hnutí ANO dříve uvedl, že Dostálová je nejlepším odborníkem na čerpání evropských fondů. „Jsem přesvědčen, že je tou nejlepší osobou, aby bojovala za zájmy občanů v Evropském parlamentu,“ poznamenal. Uvedl také, že hnutí by chtělo obhájit šest mandátů, které získalo ve volbách v roce 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…