„Chcípni!“ Zastánkyni rodiny, manželství muže a ženy vyhrožují smrtí. Čím to začalo?

27.06.2023 16:06 | Monitoring

MONITORING SÍTÍ Členové církví a náboženských obcí vyzvali premiéra Fialu (ODS), ministra práce a sociálních věcí Jurečku (KDU-ČSL), ministra spravedlnosti Blažka (ODS) a poslance Krále, aby ukončili spolupráci s organizací Aliance pro rodinu. Tato organizace, snažící se o podporu rodiny založené na manželství muže a ženy, podle nich jde proti základním lidským hodnotám. V reakci na tuto výzvu teď předsedkyni spolku Janě Jochové chodí přání smrti.

„Chcípni!“ Zastánkyni rodiny, manželství muže a ženy vyhrožují smrtí. Čím to začalo?
Foto: archiv J. Jochová
Popisek: Jana Jochová

Předsedkyni spolku Aliance pro rodinu Janě Jochové chodí přání smrti. „Výzva mediálně oblíbených ,křesťanů' vyvolává tolik lásky, že mi chodí vzkazy, ať chcípnu. Hlavně, že křesťané se poznávají po lásce, přece. Tak poznávejte, děkuji!“ vzkázala na svém facebookovém profilu.

V komentářích podporu předsedkyni vyjádřila členka Senátu Parlamentu České republiky Jitka Chalánková. „Je to neuvěřitelné, paní Jano. Ale aspoň se ukázali. Nebojme se!“ vyzvala politička.

Členové církví a náboženských obcí dnes zveřejnili výzvu, v níž požadují, aby stát a jeho struktury přestaly spolupracovat s Aliancí pro rodinu. Se spolkem, jehož cílem je podpora rodiny založené na manželství muže a ženy. Výzva je adresována premiérovi Petru Fialovi, ministru práce a sociálních věcí Marianovi Jurečkovi, ministru spravedlnost Pavlu Blažkovi a poslanci za ODS Václavu Královi.

 

 

Ve výzvě k odvolání Aliance pro rodinu ze struktur státu je uvedeno, že ačkoliv organizace své působení s náboženskými hodnotami spojuje, ve skutečnosti Aliance pro rodinu lidské hodnoty jako empatie, porozumění nebo sounáležitost mezi lidmi, postrádá. „Naopak pozorujeme, že jdou proti těmto hodnotám. My, níže podepsaní, s takovými cíli Aliance pro rodinu nesouhlasíme, protože nejen že jdou proti smyslu a hodnotám našich náboženství, ale zároveň jsou proti principům svobodného, demokratického státu tak, jak ho chápeme jako občané a občanky naší země,“ stojí ve výzvě, pod níž je podepsáno 17 lidí v čele se členy dua Pastoral Brothers.

Členům církví se předně nelíbí, že představitelé Aliance pro rodinu spolupracují s ministerstvem práce a sociálních věcí a ministerstvem spravedlnosti. Předsedkyně spolku Jana Jochová je asistentkou pana poslance Václava Krále (ODS). „Domníváme se, že tato forma spolupráce ODS, KDU-ČSL a Aliance pro rodinu usiluje o legitimizaci cílů Aliance pro rodinu, případně způsobů, kterými Aliance své cíle prosazuje,“ je uvedeno ve výzvě. Tato spolupráce pak podle výzvy podkopává důvěru ve strany ODS a KDU-ČSL a jejich dodržování demokratických principů.

Jako další důvody znepokojení členů s činností Aliance pro rodinu je ve výzvě uvedeno například „šíření morální paniky a davové hysterie namísto rozumné a klidné debaty“ a „popírání a znevažování vědeckého vyznání“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

..jsou jen dvě pohlaví.Jedno chodí na gynekologii, druhé na urologii.A ti ostatní ať chodí na psychiatrii., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusečistíčskvrn , 27.06.2023 17:11:14

|  10 |  0

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…