„Co dělám, dělám prozápadně a prodemokraticky.“ Blažek se omluvil a potvrdil směřování

21.08.2023 14:35

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) se omluvil za své setkání s poradcem exprezidenta Miloše Zemana Martinem Nejedlým v pražském podniku Olympos. „Uznávám, že mé setrvání v restauraci za přítomnosti Martina Nejedlého bylo nevhodné,“ uvedl Blažek, ačkoliv minulý týden trval na tom, že se ničeho nedopustil, když několik hodin večeřel s Nejedlým a jeho známými.

„Co dělám, dělám prozápadně a prodemokraticky.“ Blažek se omluvil a potvrdil směřování
Foto: Screen: SeznamZprávy
Popisek: Blažek před tavernou Olympos

Blažek minulý týden dlouhé hodiny seděl u stolu s Martinem Nejedlým v řecké restauraci Olympos v Praze na Žižkově. Na setkání nejspíše upozornil někdo z přítomných reportéry SeznamZpráv, kteří na místo dorazili a kauza byla na světě. 

Ministr spravedlnosti se k celé záležitosti vyjádřil na svém twitteru, kde vysvětloval, že za vším stálo nepříznivé počasí: „Včera jsem se ve večerních hodinách bez předchozí domluvy nacházel poblíž mého pražského bydliště ve stejné restauraci jako Martin Nejedlý s rodinou a jeho známými, které jsem neznal. Vzhledem k nevídané bouřce, v jejímž průběhu nebylo možné restauraci opustit, jsem si přisedl k jejich stolu. Žádná konspirace se na veřejném místě za přítomnosti desítek ostatních hostů restaurace skutečně nekonala,“ vyjádřil se ministr ke společnému setkání s Nejedlým.

Setkání Blažka a Nejedlého ale vyvolalo vlnu kritiky, vymezily se proti tomu například pirátky Jana Michailidu a Markéta Gregorová. Ministr spravedlnosti proto raději dnes přispěchal s omluvou, že podobné výtky chápe a neměl se ve společnosti Nejedlého zdržovat.

„Chci se omluvit všem, kterých se dotkla zpráva o mém soukromém setkání s Martinem Nejedlým. Ačkoli setkání bylo náhodné a nejednalo se o žádnou předem plánovanou ‚pracovní‘ schůzku, chápu, jaký dojem její zveřejnění vyvolalo v řadách široké veřejnosti. Uznávám, že mé setrvání v restauraci za přítomnosti Martina Nejedlého bylo nevhodné,“ uvedl v tiskovém prohlášení.

„Chci občany ČR a zejména voliče vládních stran ujistit, že moje prozápadní a prodemokratická orientace je integrální součástí všech mých politických i soukromých aktivit. V politice nejde vždy jen o fakta, ale o i symboly. A bylo mou politickou chybou, že právě toto jsem nedocenil. Mrzí mne to. Ještě jednou se omlouvám každému, koho se mé jednání dotklo,“ dodal Blažek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pokračování frašky až na dno trapnosti, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePetrski , 21.08.2023 16:56:04
"Blažek se omluvil a potvrdil směřování" - to nevymyslíš (dříve narození si možná vzpomenou na stranické čistky). Takové připoseráctví - ale co už, časem ta hnědá hmota steče a jede se dál, konec lovu. Měli by ti "prozápadní prodemokrati" vydat příručku, kdo s kým může mluvit, setkat se, obcovat, kšeftovat, atd. - aby ovce nesešly z cesty.

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…