,,Ču*ko bolševická, svině prolhaná." Zabití starosty Koláře za Koněva? Řev ve špičce politiky

27.04.2020 8:05

Již dříve se objevila zpráva, že starostům Prahy 6 a Řeporyjí a primátorovi Prahy hrozí nebezpečí ze strany Ruska za jejich politiku odstraňování či vztyčování symbolů. A včera toto nebezpečí rozvinul novinář Kundra, podle „zdrojů Respektu“ do Čech přicestoval ruský zpravodajský důstojník s diplomatickým pasem a kufříkem plným jedu. Dotyční už jsou pod policejní ochranou a předseda KSČM se jim vysmál, že předtím dělali mezinárodní politiku za stát, ale teď škemrají u státní policie. „Ty čubko bolševická, máš kliku, že nesmím mluvit,“ vystartoval hned Pavel Novotný.

,,Ču*ko bolševická, svině prolhaná." Zabití starosty Koláře za Koněva? Řev ve špičce politiky
Foto: Repro Facebook
Popisek: Ostraňování sochy maršála Koněva na Praze 6

V aféře odstranění sochy maršála Koněva přituhuje. Podle zjištění Respektu a novináře Ondřeje Kundry do Česka údajně přicestoval „muž z Ruska“ s diplomatickým pasem. „Zdroje Respektu tvrdí, že pasažér cestoval s kufříkem, ve kterém měl mít smrtící jed ricin,“ píše Kundra. Dále tvrdí, že bezpečnostní složky o příletu cestovatele věděly a muže vyhodnotily jako bezprostřední riziko pro dvojici českých politiků, starostu Prahy 6 Koláře a primátora Prahy Zdeňka Hřiba. Podle těchto „zdrojů Respektu“ se má jednat o příslušníka tajné služby a do Evropy se prý vydali i další údajní traviči. Z toho Kundra usuzuje, že Kolář může být ve velkém nebezpečí.

Anketa

Pokud jde o koronavirus: Myslíte, že to nejhorší je už za námi?

14%
86%
hlasovalo: 10712 lidí

Novinář volá po reakci českého státu. Že se doposud nevyjádřil žádný čelný představitel vlády, považuje Kundra za nepřijatelné. „Podporu starosty by měla deklarovat celá vláda v čele s premiérem,“ tvrdí a dodává, že by měl být vyhoštěn ruský velvyslanec a část diplomatického sboru, údajně protkaná zpravodajskými důstojníky, jež jsou podle Kundry nebezpečím pro české občany.

Třetí, i když v glose nezmíněný starosta, je Pavel Novotný, kterého Kundra označil na Twitteru a ptal se, zda se jeho zjištěními bude zabývat televize.

K policejní ochraně se vyjádřil posměvačně předseda KSČM Vojtěch Filip: „Někteří tzv. komunální politici mají dost drzosti dělat bez mandátu od voličů dokonce i zahraniční politiku, a to i proti vládě ČR. Když se pak proto dostanou do potíží, tak škemrají, aby je za peníze daňových poplatníků Policie ČR chránila. Jejich strážníci jim najednou nestačí.“

Bývalý předseda TOP 09 Pospíšil to považuje za důkaz, že se KSČM pod Vojtěchem Filipem nijak neliší od předlistopadové KSČ.

Na nařčení ze škemrání reagoval právě starosta Novotný hodně emotivně: „Ty čubko bolševická, máš kliku, že nesmím mluvit. Čestně, ubožáku, prohlašuji, že jsme sami neškemrali, ztopil jsem tolik výhrůžek, neobtěžuji. Jo, a když už tě mám na drátě, Policie ČR pracuje fantasticky, profíci, ne duševní mrzáci jako Ondráček – hanba sboru. Zajeď, svině prolhaná.“

Dále Novotný dodal, že už se těší, až o tomto tématu bude moci veřejně mluvit. „Vojtěch Filip ví, že já, Zdeněk Hřib a Ondřej Kolář leccos nemůžeme říct, tak si hřeje svoji smrdutou polívčičku. Zbabělý ubožák,“ dodal ještě na Filipovu adresu a pochválil policii.

„Největší drzost máte zřejmě Vy, když jako právník plácáte nesmysly. Policejní ochranu nedostanete na základě škemrání, ale na základě rozhodnutí příslušného šéfa Policie ČR poté, co policisté prověří důvodnost hrozeb. Jinak strážníci vozí lidi na záchytku... odtud si to pletete,“ vzkázal europoslanec KDU-ČSL Zdechovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…