„Dobří lidé. Díky vám fungují města.“ Na poslední chvíli Babiš oslovil sídliště

27.01.2023 11:50 | Ze sítí

Oba kandidáti na prezidentský post jsou i v den voleb aktivní na sociálních sítích a snaží se na svoji stranu strhnout voliče, kteří si svojí volbou buď nejsou jistí, nebo uvažují o tom, že k volbám vůbec nepůjdou. Andrej Babiš jedno ze svých posledních vystoupení adresoval lidem žijícím na sídlištích, zatímco Petr Pavel si připomněl oběti holokaustu, jejichž památku si dnes připomínáme.

„Dobří lidé. Díky vám fungují města.“ Na poslední chvíli Babiš oslovil sídliště
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Prezidentská debata na CNN Prima News

„Vážení spoluobčané, milí přátelé, tohle je vzkaz pro vás všechny, kdo žijete na našich sídlištích. Já jsem taky dlouhou dobu žil na sídlišti,“ říká Andrej Babiš, stojící na jednom z pražských sídlišť, na svém twitteru.

„Chci vám poděkovat a požádat vás o vaše hlasy,“ pokračuje.

„Víte, na sídlištích žijí dobří lidé, znám jich spoustu. Spousta úžasných seniorů, kteří vybudovali naši zemi, naši vlast. Moc děkujeme. Zdravotní sestřičky, policisti, hasiči, vojáci. To díky vám fungují naše města. Moc děkuju,“ vyjmenovává bývalý premiér ty, kteří si podle něj zaslouží poděkovat a pokračuje:

„Paní prodavačky, děkuji moc. I vám všem, co se o nás staráte a pomáháte nám každý den. Maminkám a tatínkům za úsměvy vašich dětí. Děkuji vám. Vám všem, kteří jdete každý den do práce,“ říká Andrej Babiš s tím, že jeho poděkování je pro každého.

„A prosím vás o váš hlas v dnešních prezidentských volbách,“ zmínil Babiš v závěru i svoji prosbu o volební hlasy oslovených občanů.

Následují spíše technické pokyny ohledně hlasovacích lístků, organizace voleb a rozloučení.

„Prosím, jděte volit. Moc vám děkuji.“

Jeho protikandidát, generál Petr Pavel, si na svůj facebook umístil připomínku holokaustu s odkazem na to, že právě dnes si památku jeho obětí připomínáme.

„Dnes si připomínáme památku obětí holocaustu. Utrpení více než šesti milionů Židů, 220 tisíc Romů, 15 tisíc homosexuálů a milionů dalších nevinných obětí za druhé světové války,“ uvedl na úvod a svůj příspěvek doplnil státní vlajkou Izraele, romskou vlajkou i duhovou zástavou homosexuálů.

„S následky tohoto tragického historického dědictví není snadné se vyrovnat. Je důležité se z dějin poučit, vzdělávat se a kultivovat schopnost rozpoznávat zárodky činů proti lidskosti založených na nenávisti a zlu dříve, než nás pohltí,“ uzavřel Petr Pavel svoji připomínku holokaustu.

Prezidentské volby začnou už za pár hodin, resp. minut a s největší pravděpodobností už zítra po 16. hodině  začne být jasno, kdo je jejich vítězem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Příznivci Pavla si na mítinky pana Babiše brali, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseZasypal 1 , 27.01.2023 12:58:18
nejen píšťalky ale i motorové pily a sekačky aby lidé neslyšeli, co pan Babiš říká a hlavně voliče pana Babiše zastrašovat. To říkal i pan Havlíček. Ti staří lidé to pochopitelně těžce nesli, takovou zrůdnost a nenávist mnozí ještě nezažili!

|  5 |  0

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…