„Dobrý den, prsa ven.“ FOTO odhaleného ňadra Markéty Šichtařové při kojení spustilo lavinu. A ekonomka dodává...

30.06.2017 10:06

Ekonomka Markéta Šichtařová se zpravidla vyjadřuje k ekonomické situaci v naší zemi nebo k tomu, co se děje v Evropské unii. Tentokrát ale udělala výjimku. Dáma se rozhodla okomentovat dámská prsa.

„Dobrý den, prsa ven.“ FOTO odhaleného ňadra Markéty Šichtařové při kojení spustilo lavinu. A ekonomka dodává...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonomka Markéta Šichtařová

Vladimír Pikora a Markéta Šichtařová mají čerstvě miminko. Je to radostná událost, o kterou se dnes skrze sociální sítě dělí kdekdo. Fotku své lepší polovičky, jak zrovna kojí, na sociální síť Facebook umístil i Vladimír Pikora. Šichtařová se nad tím ten den jen usmála. Ale jak šel čas, byla poměrně překvapena, jaké reakce fotka jejího miminka a jejího obnaženého prsu vyvolala.

Většině lidí prý bylo jedno, jaké fotky šťastní rodiče uveřejňují. Našli se ovšem tací, kteří Šichtařovou za obnažené prso pořádně zkritizovali. Zajímavé je, že většinou šlo o ženy. Šichtařová všem těmto kritikům posílá stručný a jasný vzkaz. „Dobrý den, prsa ven.“ Uznává sice, že by se měly ženy zakrývat, když kojí, jenže vždycky to nejde. Zvlášť ne, když je venku takové vedro, jaké bývalo v posledních dnech.

„No a tak když to v ústraní a se zakrytím nejde, prostě to nejde. Když musíš, tak musíš (papat). Nemám žádné zvláštní potěšení z toho, že by mě někdo pozoroval při kojení. Nemám z toho taky žádné zvláštní vnitřní pnutí. Pokud je zrovna konstelace taková, že to je to nejjednodušší řešení – pak je mi to prostě buřt. Hlad mého miminka je pro mě podstatnější než dotčený útlocit prudérního kolemjdoucího, který je líný odvrátit oči (když se mu to nelíbí), ale není líný se nad tím rozčílit (že prý se mu to nelíbí),“ píše ekonomka.

„Možná se vám zdá divné, proč se tím vůbec zabývám, když jsem říkala, že mi je vcelku jedno, jestli mě někdo pozoruje, či ne, jestli kojím pod šálem, nebo bez něj. Řeknu vám proč. Protože těch omezení a regulací daných zákonem kolem nás je už tolik, že odmítám nechat se ještě navrch k tomu zbuzerovat prudérností naší doby. Nerada bych se dočkala toho, že jakmile začnu mezi lidmi kojit své miminko, budu se zvýšenou pravděpodobností legitimována podobně jako v osmdesátých letech dlouhovlasé máničky: Za pobuřování a kažení mravní výchovy mládeže,“ pokračuje ekonomka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…