„Dobytek Štěch!“ To napsal nespokojený občan. Teď si ho pozvali před kameru a on začal vyprávět nepěkné historky o Romech

24.06.2017 18:01

Moderátor Luboš Xaver Veselý přivítal v internetové televizi XTV nespokojeného občana Martina Musila, který se představil jako živnostník, jenž má za to, že česká politika je rejdištěm mafie, a on by to chtěl změnit. Proto kandiduje do Poslanecké sněmovny za hnutí Řád národa. Tvrdě se vymezil proti romským spoluobčanům a proti předsedovi Senátu Milanu Štěchovi, kterého nazval „dobytkem“.

„Dobytek Štěch!“ To napsal nespokojený občan. Teď si ho pozvali před kameru a on začal vyprávět nepěkné historky o Romech
Foto: archiv L. X. Veselého
Popisek: Moderátor a publicista Luboš Xaver Veselý

Dnes Martin Musil provozuje obchod s použitý zbožím nebo bazar, vetešnictví. Jako živnostníka ho rozčílil především projev předsedy Senátu Milana Štěcha (ČSSD), který na sjezdu odborářů v Olomouci prohlásil, že někteří podnikatelé jsou jen pseudopodnikatelé a měli by se raději nechat zaměstnat. Třeba v továrnách.

Když Martin Musil tohle slyšel, rozčílilo ho to natolik, že na sociální síti Facebook napsal, že je Štěch „blbec, dobytek a kreatura“. Dnes ale uznává, že volil možná trochu moc ostrá slova, kterými ovšem chtěl upoutat pozornost občanů.

„Já bojuju za obyčejné lidi. Tady dole ti lidi potřebují člověka z ulice, protože těm nahoře je zřejmě úplně jedno, jak lidé žijí. Myslím, že ta politika, co je tady, se dá přirovnat k mafii. I tady v České republice,“ prozradil pan Musil.

Jako příklad prý může sloužit firma od Horního Jiřetína, která těží dřevo. Tahle firma prý spolupracovala se společností Uniles, která patřila Andreji Babišovi. Tahle velká firma prý těžaře od Jiřetína natlačila až do situace, kdy si těžaři museli vzít stroje na leasing, který ovšem nestačili splácet, takže jednoho dne přijela leasingová společnost a stroje zabavila.  

„Já proto bojuju za to, aby se tady nekradlo. Jen se podívejte, kolik je tady neziskových organizací. Je potřeba, aby se ty neziskovky kontrolovaly a hlídaly, do dneška nad nimi nikdo nemá kontrolu,“ je přesvědčen host.

Ale to není jediná věc, kterou by chtěl změnit. Chce čelit také zneužívání dávek. Má za to, že dávky zneužívají především Romové. „Zažívám denně to, že si příslušníci menšin jezdí v superbech a audinách kupovat drahý nábytek, faktury proplácí sociálka,“ rozčiloval se Musil. O tom se ale prý nesmí moc mluvit.

Jednou k nim do obchodu přišla dáma, která si chtěla koupit ledničku za sedm tisíc, kterou měla zaplatit charita, ale paní si vlastně přišla jen pro fakturu a že si chce nechat peníze. Musil prý dámu ze svého obchodu vyhodil, ale na policii s tím nešel, protože se obává, že by se jeho informací stejně nikdo nezabýval.

K dovršení všeho přidal Musil ještě jeden příklad. Jednou nakupoval v Albertu, stál ve frontě a najednou slyšel prodavačku, jak si volá dopředu Romy. Když se rozčiloval, proč se to děje, dozvěděl se od místní vedoucí, že jde o nařízení shora.

„Vedoucí si mě vezme na stranu a vysvětlí mi, že mají seshora dáno, že menšiny musejí brát přednostně, aby jim nestály ve frontách, nedělaly hlouposti a nekradly,“ prozradil pan Musil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…