„Džin je z lahve.“ Stát se úplně míjí s názory lidí. Německo v šoku

25.01.2024 8:03

Týden farmářského neklidu v Německu sice oficiálně skončil, ale ve skutečnosti němečtí farmáři stejně na některých místech nadále demonstrují a čekají na poslance, aby jim od plic řekli, co si o nich myslí. Své o tom ví i jedna z poslankyně strany Zelených, která se pokusila farmářům utéct, ale nezvládla to. Farmáři ji dohnali. A mezitím šéfkomentátor nejčtenějšího německého deníku Bild varuje, že se v Německu „horor pomalu stává běžnou scénou“ a politika státu se naprosto míjí s názorem většiny populace.

„Džin je z lahve.“ Stát se úplně míjí s názory lidí. Německo v šoku
Foto: Repro Youtube
Popisek: Německý kancléř Olaf Scholz (SPD)

Členka německých Zelených poslankyně Agnieszka Brugger (38) měla podle serveru nejčtenějšího německého listu Bild ve středu večer v plánu hovořit o lidských právech v lékařské společnosti v Tuttlingenu.

„Naštvaní farmáři zaregistrovali demonstraci a chtěli političku pozdravit 150 traktory. Aby byl klid a mír, přesunuli Zelení akci do katolického farního sálu. Ale bylo to k ničemu...“ napsal k tomu list.

„Jdeme s vámi! Abychom přivítali paní Bruggerovou, rádi přesuneme náš protestní pochod směrem ke komunitnímu centru,“ nechal se slyšet Ulrich Diener (69), farmář a místní radní CDU v Tuttlingenu. „Nejde jen o zemědělskou naftu. Politika nás okrádá o veškerou podnikatelskou svobodu. Dokonce nám říkají, kdy můžeme orat svá pole,“ dodal.

V souvislosti s vládou sociální demokracie, liberálů z FDP a Zelených přinesl server listu Bild také komentář, v němž bylo možné se dočíst, že se „horor v Německu pomalu stává realitou a tzv. semaforová koalice, která toho tolik namluvila o pokroku a zezelenání německého hospodářství, ale realita je prý jiná.

„Horor se pomalu stává běžným: Alianci semaforů mají rádi jen zarytí fanoušci. I na to potřebujete nehorázný dotační fetiš a oficiální posedlost záchranou světa. Jedno odvětví za druhým upadá, jedna studie o klesající ekonomice následuje za druhou. Komunikace ve školce, špatné zákony, mizerné řemeslo. A politika se naprosto míjí s názorem většiny,napsal v komentáři šéfreportér Bildu Peter Tiede.

Kancléř Olaf Scholz v rozhovoru pro Die Zeit přiznává, že dělá chyby, ale dal jasně najevo, že věří v obrat, že nerozhodnuté občany získá na svou stranu.

„Cítíte ekonomické a politické otřesy v zemi, které způsobil ruský útok na Ukrajinu. Zároveň je tu pocit nejistoty, protože jako ekonomicky silná země v současnosti nastavujeme kurz tak, že i za 20 a 30 let zde budou stále dobrá pracovní místa a zůstaneme na špici technologií.“

Pokud jde o sílící Alternativu pro Německo (AfD), Scholz má jasno.

„Džin je z láhve.“ Potlačit to zpět bude „obtížné, pokud jde o ty, kteří mají pravicové názory“. Ostatní je třeba přesvědčit „vytvářením politik, které vedou naši zemi správnou cestou a řeší problémy“ – například s migrací.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Svádět svou neschopnost řídit stát na vojnu na Ukrajině, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 25.01.2024 9:46:29
je běžnou výbavou politiků liberálně demokratického typu. U Scholze, jako u Fialy. Od vesla všech států Evropy by měli jít všichni, co to neumí a jenom zatvrzelým zeleným, multikulturním dogmatismem vedou Evropu do zkázy. Navíc svoji totální neschopnost svádí na "vnější vlivy", což je lež jako věž. Oni jsou naprosto mimo, oni jsou příčinou pádu. Za zdražení energií PŘED válkou může u nás dle Fialistů Putin, za gryndýl může Putin, za milión v pofidérní záložně může Putin, za mouchu v polívce může Putin. To určitě. Tato vláda musí ze scény, stejně jako Scholzova.

|  7 |  0

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …