FOTO Zeman si nevidí do Pussy! Tisíce mladých protestovaly proti prezidentovi

17.11.2014 11:57

Na protest proti prezidentu Miloši Zemanovi dorazilo dnes na pražskou Národní třídu odhadem několik tisíc lidí. Měli s sebou symbolické červené karty. Podle agentury ČTK skandovali hesla jako "Miloše do koše", "Ani Milouše ani Miloše" a vyzývali prezidenta k abdikaci. Podle reportéra ParlamentníchListů.cz, který byl na místě akce, ale demonstranti neskandovali, většinou jen pískali a drželi červenou kartu.

 FOTO Zeman si nevidí do Pussy! Tisíce mladých protestovaly proti prezidentovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeden z transparentů na Národní třídě

Účastníci akce se odpoledne vydají v průvodu z Betlémského náměstí na Pražský hrad.

Organizátor akce Martin Přikryl je rád, že se protest podařilo zvládnout "bez nesmyslů a bez nadávek". Mezi transparenty byly ale i vulgární nápisy. Podle reportéra ParlamentníchListů.cz to byly například „Stydím se za svého prezidenta“ nebo „Zeman si nevidí do Pussy“.

Zeman dostane na Hrad korespondenční lístek

Prohlášení, které organizátoři pošlou na Pražský hrad v podobě korespondenčního lístku jako červenou kartu, kritizuje Zemanovo působení ve funkci prezidenta.

"My jsme použili metaforu se zaměstnáním. A podle nás pan prezident, který od nás dostal tu možnost být prezidentem, tak nepracuje dobře, nechodí do práce připravený, a když náhodou pracuje, nepracuje podle našich představ, tak jak by pracovat měl," řekl Přikryl v České televizi. Mandát, který dostal Zeman v přímé volbě, je podle něj silný, ale neopravňuje prezidenta k tomu, aby si čtyři roky dělal, co chce.

Další občanské iniciativy chystají na odpoledne do centra Prahy satirický průvod v karnevalových maskách. Levicové iniciativy uspořádají na Klárově shromáždění ke kritickému hodnocení vývoje v Česku a na podporu Zemana.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…