„Fuj, táhni!“ Ano, je správné, že rodiče takto pokřikují na prezidenta před svými malými dětmi, tleská publicista

04.09.2018 17:17

Věříte, že by se lidé za všech okolností měli k prezidentovi republiky chovat slušně a s úctou? Podle publicisty Vratislava Dostála a novináře Jaroslava Kmenty byste se možná měli zamyslet ještě jednou. Pánové připomínají, že se prezident v minulosti choval neslušně a musí počítat s tím, že mu to jeho spoluobčané chtějí občas připomenout.

„Fuj, táhni!“ Ano, je správné, že rodiče takto pokřikují na prezidenta před svými malými dětmi, tleská publicista
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman veřejně spálil červené trenýrky, které skupina Ztohoven vyměnila za prezidentskou standartu vlající na Pražském hradě

Prezident Miloš Zeman zavítal v první školní den mezi prvňáčky na Praze. Udržuje tak při životě zavedenou českou tradici. Někteří rodiče důležitý okamžik svých ratolestí pojali po svém a symbolicky Zemanovi ukázali červené trenýrky. Jedna z maminek dokonce Zemanovi doporučila, „ať táhne“.

Na sociálních sítích vzbudil střet mezi Zemanem a rodiči značný rozruch. Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek připomněl, že v počítači prezidenta bylo nalezeno dětské porno, policie to vyšetřovala a dospěla k závěru, že se tam nedostalo díky zásahu zvenčí. Zeman tvrdil, že se stal obětí hackerů.

Kandidát do Senátu a protiislámský aktivista Martin Konvička naproti tomu označil některé protestující rodiče za ubožáky.

Investigativní reportér Jaroslav Kmenta přispěl ke kauze svým názorem. Označil Miloše Zemana za „encyklopedii hulvátství“. Pokud se prezident občas chová tak neslušně, jak to známe, nesmí se prý divit, když se mu oplácí stejnou mincí.

Taktéž publicista Vratislav Dostál je přesvědčen, že prezident Zeman musí počítat s projevy znechucení vůči své osobě. V komentáři pro server Info.cz napsal, že Zeman si libuje ve svém hulvátství, takže působí poněkud zvláštně, když se hradní mluvčí Jiří Ovčáček dovolává slušnosti vůči hlavě státu.

„Stejně jako musí Andrej Babiš počítat s tím, že se na něj bude pískat, dobrých důvodů pro to existuje bezpočet, musí být také prezident Miloš Zeman připraven na projevy znechucení a odporu. Navíc by si už mohli zvyknout, že žijeme v demokracii a k té projevy nesouhlasu patří,“ napsal Dostál.

Nesouhlasí ani s názorem, že by rodiče měli své politické názory projevovat jinak a jindy. Dostál má pochopení pro rodiče, kteří se svým dětem snaží vštípit, že by se měly chovat slušně. Vynechat hulvátství, které vynecháme právě u prezidenta. „Právě proto, že lidé mají slušné vychování a svým dětem chtějí dávat příklad, musejí se aspoň občas ozvat,“ uzavřel Dostál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…