„H*vadina.“ „Uklidněte se.“ Hřebejk tahá na Hrad miliardáře. Takto dopadl

24.07.2022 18:53 | Ze sítí

Režisér Jan Hřebejk přišel na svém twitterovém účtu s dalším jménem možného kandidáta v nadcházejících prezidentských volbách. „Chci vyzvat Jana Dobrovského, aby šel do přímé volby,“ napsal, a vyzval tak jednoho z nejbohatších Čechů podle žebříčku Forbes (patří do první padesátky) k boji o Hrad.

„H*vadina.“ „Uklidněte se.“ Hřebejk tahá na Hrad miliardáře. Takto dopadl
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Režisér Jan Hřebejk

„Chci vyzvat Jana Dobrovského, aby šel do přímé volby. Má dobrý životopis, charakter i finanční nezávislost. Není tak napravo, aby byl nevolitelný levičáky. Má havlovskou zdržitelnost i razanci. Nepůsobí elitářsky, vyrostl v paneláku. A také má dobré, obrozenecké příjmení! Co myslíte?“ zeptal se Hřebejk na sociální síti. Jan Dobrovský je podnikatelem, novinářem a filantropem, patřícím mezi 100 nejbohatších českých podnikatelů. Byl mimo jiné spolumajitelem Mostecké uhelné.

„No moment, co pak budu dělat já? Už jsem se domluvil s paní prezidentkou…,“ zareagoval mimo jiné v diskusi reportér Jindřich Šídlo, který společně s Dobrovským vytváří podcast. Zároveň přiznal, že by Dobrovského volil, ale že doufá, že nebude muset.

„Co se to tady děje, proboha? Člověk vás tu nechá chvíli o samotě, a už je tu učiněná smršť. Já všem laskavým a sympatizantům ze srdce děkuji a Honzovi zvláště za zavazující důvěru, ale račte se všichni trochu zklidnit a hybaj zase na zahrádku nebo na pivo. Šup!“ reagoval pak sám Dobrovský.

A obdobně reagoval i jeho bratr Pavel. „Honzo, je to pěknej pokus, a brácha ti určitě poděkuje za důvěru, ale je to naprostá hovadina. Naštěstí má brácha víc rozumu než Březina nebo Janeček. Nikdy by nemohl být v týhle zemi zvolenej. A on to dobře ví. To už bys měl větší šanci ty,“ zareagoval Pavel Dobrovský.

„Mohl. Protože není asociál jako Janeček nebo ten Březina. Ale rozumím. Hlavně by to musel chtít,“ odvětil Hřebejk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…