„Hloupí netuší, že je to o nich.“ Hrušínský vynadal lidem. Nechce se při volbách bát

11.02.2023 13:52 | Ze sítí

Jednatel Divadla na Jezerce, s.r.o., Jan Hrušínský sepsal sloupek k volbě prezidenta republiky, a to ještě předtím, než vešlo ve známost, kdo druhé kolo prezidentské volby vyhrál. Voliče rozdělil do několika kategorií. Vyčinil těm, kteří říkají, že nemají koho volit. Lidi, kteří volili či se chystají volit Andreje Babiše (ANO), označil za blbce a ignoranty. Vzkaz poslal i lidem, kteří říkali, že nemají koho volit. Nastolil otázku, jak by se v Česku žilo, kdyby blbci nekazili volby.

„Hloupí netuší, že je to o nich.“ Hrušínský vynadal lidem. Nechce se při volbách bát
Foto: Facebook J. Hrušínského
Popisek: Jan Hrušínský

Jan Hrušínský pro server Neovlivní.cz sepsal sloupek k prezidentským volbám. Psal ho ještě předtím, než bylo známo, jak dopadlo druhé kolo voleb. O pár dní později uveřejnil tento sloupek i na svém facebooku.

„Píšu tento sloupek jen pár dní před druhým kolem prezidentské volby a neznám tedy její výsledek. Naše hra ‚Občan první jakosti‘ v Divadle Na Jezerce klade otázku, zda má mít každý volební právo. Moderátor zábavné televizní show, která se v přímém přenosu zvrtne, říká v jistém okamžiku divákům: Jen si představte, jak by se nám žilo, kdyby nám ti blbci nekazili volby! Při každém představení na tomto místě zažíváme smích a bouřlivý souhlas publika. Chytré lidi věta neurazí a hloupí netuší, že je řeč právě o nich,“ začal Hrušínský.

V oné divadelní hře prý schází kategorie lidí, kteří nechodí k volbám, protože jim je jedno, kdo bude řídit Česko a tím i ovlivňovat jejich životy, nebo tvrdí, že jim žádný kandidát není dost dobrý.

Anketa

Je správné uvažovat o tom, že čtyřicátníci půjdou do důchodu v 68 letech?

11%
85%
hlasovalo: 21903 lidí
„Pamatuji si, jak často jsem při minulé přímé prezidentské volbě od těchto lidí slyšel, že prof. Jiří Drahoš je pro ně nevýrazný a že nemají koho volit. Při první přímé volbě podobní lidé zase říkali, že kníže Schwarzenberg je starý, že nemluví dobře česky a jeho číro je jen marketingový produkt a že přece nebudou do čela státu volit šlechtu. A k volbám nešli. Je jim asi lhostejné, že i kvůli jejich chybějícímu hlasu posledních deset let z Pražského hradu mohl Miloš Zeman škodit občanům České republiky i všem jejím spojencům. Stejní lidé dnes vykřikují, že generál Pavel má komunistickou minulost a celý leden tihle také demokraté nemluví o ničem jiném než právě o nedostatcích demokratického kandidáta. Nechtějí rozvědčíka, nechtějí komunistu, jsou dotčeni, když jim někdo naznačí, že možná vinou jejich lhostejnosti bude na Pražském hradě ještě horší vydání Ing. Zemana – Ing. Babiš, o jehož minulosti ani přítomnosti neřeknou ani slovo. Nejdou k volbám, protože oni jsou proti komunismu,“ napsal k prezidentským volbám principál divadla.

Než označil v závěru sloupku voliče Andreje Babiše za „blbce a ignoranty“, vyjádřil naději, že jednou bude žít v zemi, kde se lidé nebudou bát o vývoj demokracie, ať už vyhraje představitel současné vlády, nebo opozice. Až budeme žít v zemi, kde se platí eurem a kde nikdo nezpochybňuje ani naše členství v EU, tak především naše členství v NATO, které zpochybnil Andrej Babiš, když v debatě ČT řekl, že by neposílal armádu na pomoc Polsku, partnerskému státu NATO, pokud by bylo napadeno.

„Promiňte mi výraz z naší divadelní hry, ale takového může volit jen blbec nebo úplný ignorant,“ uzavřel Hrušínský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Podepsal antichartu, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseViktor12 , 11.02.2023 15:15:03
a za komančů hrál všude možně. Teď má máslo na hlavě a je “ uvědomělým “ demokratem. Stejně jako vychytralý rudý agent , soudruh Pavel / Pávek. Takže, “ Prospěcháři všech zemí spojte se ! “

|  13 |  0

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…