„Je to peklo. Ale je to nutné.“ Mladá poslankyně hlásí ze Sněmovny

01.12.2021 7:16 | Ze sítí

Zastupitelka v Dolních Břežanech a nová poslankyně hnutí STAN Barbora Urbanová přislíbila, že až bude sedět v poslanecké lavici, zamává těm, kteří jí drží palce. Pak zhodnotila to, co ji čeká. „A jako takhle. Upřímně, je to peklo,“ uvedla.

„Je to peklo. Ale je to nutné.“ Mladá poslankyně hlásí ze Sněmovny
Foto: Starostove-nezavisli.cz
Popisek: Barbora Urbanová

Barbora Urbanová, někdejší asistentka předsedy STAN Víta Rakušana a ředitelka Institutu moderní politiky iSTAR, je jednou z nových tváří ve Sněmovně. Do poslanecké lavice ji vykroužkovali voliči, kteří se postarali o to, že koalice Pirátů a Starostů má 37 poslanců, ale Pirátům připadla jen 4 křesla.

Věří, že na 3. jednání Sněmovny začne sranda. „Zítra nás čeká jednání sněmovny, v pořadí 3. schůze. Na prvních dvou jsme řešili organizační věci, teď teprve začne sranda,“ napsala doslova na Twitteru.

A hned svou myšlenku rozvedla. Mimo jiné přislíbila svým příznivcům, že jim ze Sněmovny zamává.

„Máme vyhlášen stav legislativní nouze kvůli covidu. Zákony se tak mohou přijmout takzvaně zrychleně - vynechá se 1. čtení a návrhy jdou rovnou do výborů, ty to projednají a pak šup s tím takzvaně na plénum, které nám začne ve 14:00. Budu mávat,“ napsala.

Poslanci budou projednávat izolačku a ošetřovné.

„A jako takhle. Upřímně, je to peklo. Naším primárním cílem musí být nastavení podmínek tak, aby na pomoc dosáhli všichni ti, kteří mají. Případy jsou to ale natolik individuální, že je to strašně těžké. Zároveň udělat tu skupinu moc širokou znamená porušit předvolební slib: nezatěžovat státní rozpočet ještě víc, než zatížen (víme kým a proč) je,“ prozradila.

Sněmovnu také čeká projednávání rozpočtu a Urbanová zdůraznila, že tak, jak ho schválila končící vláda, ho Sněmovna podpořit nemůže.

Všechny požádala, aby jí drželi palce, protože teprve teď začíná ta pravá poslanecká práce. Na prvních dvou schůzích poslanci projednávali a ustavovali orgány Sněmovny.

Barbora Urbanová promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…