„Jezdím tam 15 let a nemám na ně štěstí.“ Podle šéfa organizace pomáhající uprchlíkům no-go zóny v Německu neexistují

31.08.2018 10:02

Na téma migrace v internetové televizi DVTV diskutovali poslanec ODS Jan Skopeček a ředitel Organizace pro pomoc uprchlíkům Martin Rozumek, který nesouhlasí s poslancovým tvrzením, že Němci migraci nezvládají a rostoucí kriminalita je zde jen špičkou ledovce. „Německá společnost se bude kvůli migraci radikalizovat,“ říká Skopeček, který promluvil také o no-go zónách v evropských městech, k čemuž se později šéf organizace pro pomoc uprchlíkům vyjádřil na své sociální síti.

„Jezdím tam 15 let a nemám na ně štěstí.“ Podle šéfa organizace pomáhající uprchlíkům no-go zóny v Německu neexistují
Foto: Archiv JS
Popisek: Jan Skopeček

Premiér Andrej Babiš má plán řešení migrace pro celou Evropu. Pomoci finančně je podle něj potřeba například státům, jako je Itálie, zemím severní Afriky a také těm zemím, odkud migranti přicházejí. I když poslanec Skopeček s touto vládou v lecčems nesouhlasí, v otázce migrace podle svých slov oceňuje racionalitu.

„V naší vládě napříč Poslaneckou sněmovnou jsme přijali také řadu usnesení, na kterých se dokázala celá Poslanecká sněmovna shodnout,“ řekl s tím, že to naznačuje, že nechtějí opakovat chyby, které opakovaly některé západní státy, když se otevřely masové migraci, kterou jsme ostatně v roce 2015 zažili. „Něco takového já považuji za sebevraždu Evropy,“ poznamenal Skopeček.

Anketa

,,Nebrat ani jednoho migranta," razí Andrej Babiš. Je to správná politika?

97%
3%
hlasovalo: 17676 lidí
Rozumek souhlasí, že je třeba pomáhat těm zemím, odkud migranti přicházejí, ale zároveň upozornil, že nesmíme zapomínat na uprchlíky, kterých jsou v proudu stále desítky procent a na které premiér Babiš zapomíná. „Dívá se na všechny jako na ekonomické migranty nebo nelegální migranty,“ dodal Rozumek. Skopečkovi se nelíbí, že sem však Evropa pouští statisíce migrantů s úplně jinými kulturními vzorci. „Někteří převaděči je schválně hážou do moře,“ připomněl Skopeček, podle kterého něco takového není možné akceptovat.

„Ekonomických migrantů je většina, desítky procent dalších příchozích ale mají na pomoc právo,“ oponoval mu Rozumek s tím, že pokud chceme dodržovat zákony a úmluvy, nemáme jinou možnost než lidi v nebezpečí přijímat. Poslanec je přesvědčen o tom, že Česká republika je v pomoci postiženým zemím velmi solidární. „Když se podíváme na každoroční rozpočet z Ministerstva vnitra, tak zemím, které jsou postižené nejvíce, posíláme stamiliony korun,“ uvedl Skopeček s tím, že my se jen bráníme masové migraci a tomu, abychom opakovali chyby Německa, Itálie nebo Řecka.

„Bráníme se proudění davu migrantů. Vidíme, jak v Německu, tak i ve Švédsku, že jsou migranti zdrojem potíží, co se týká kriminálních případů a teroristických útoků,“ zdůraznil Skopeček a zmínil, že problém je, že řada zemí nedokázala ubránit hranice právě před ekonomickými migranty. „Do Německa v roce 2015 doputovalo více než osm set tisíc migrantů. To nejsou zubožené děti se ženami, ale z velké části muži, kteří by udělali lépe, kdyby zůstali ve své zemi a snažili se o to, aby se stala jejich země stabilnější,“ míní Skopeček a stojí si pevně za tím, že je fatální chyba Evropy, že se pouštějí statisíce migrantů, kteří jsou neintegrovatelní nebo integrovatelní jen za cenu velkých nákladů.

Následně upozornil, že kvůli opakovaným chybám v řadě velkých měst Evropy vznikají no-go zóny. „Jsou tu oblastní no-go zóny, do kterých se večer policisté bojí jít. Nad tím nelze zavírat oči a připustit, aby se něco takového dělo i v České republice,“ uvedl poslanec a dodal, že už jen proto, že žijeme v schengenském prostoru a nemáme mezi sebou hranice, je Česko ohroženo.

  • Celý rozhovor a původní zdroj ZDE

„Vzpomeňme si na některé nápady německých politiků, že by bylo dobré sjednotit sociální systém a sociální dávky pro migranty. To je ta nejlepší cesta, jak dostat migranty z Německa, kam nyní směřovali za bohatými sociálními systémy, i do České republiky,“ trval si na svém Skopeček. Zmínil posléze i to, že německá společnost se bude kvůli migraci radikalizovat. „Zemi zachvátila vlna absurdní politické korektnosti. Některá média zamlčovala kriminalitu migrantů,“ doplnil. Rozumek je toho názoru, že Německo má situaci pod kontrolou. „Německo to zvládá a více než tři sta tisíc uprchlíků z první vlny už pracuje, to je malý zázrak,“ sdělil.

Později se Rozumek ještě k některým vyjádřením poslance Skopečka vrátil na sociální síti Twitter, konkrétně ke zmíněným no-go zónám, na které během rozhovoru v DVTV nezareagoval. „Vcelku zajímavá debata v duelu DVTV s poslancem Skopečkem. Moc bych si přál, aby mě někdy vzal s sebou do těch no-go zón v Německu. Jezdím tam 15 let každý rok několikrát a nemám na ně stále štěstí:)“ uvedl Rozumek.

Někteří uživatelé mu na to v diskusi pod příspěvkem napsali, že nejspíše jezdí na špatná místa, a přesvědčovat někoho, kdo je tak přesvědčen o své pravdě je zbytečné.



 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…