„Jsi žid?!“ Útočnice v londýnské dopravě. Reportér ČT bije na poplach: Až u nás vypálí synagogu...

14.11.2023 20:28 | Monitoring

V evropských městech v posledních týdnech kromě propalestinských pochodů také rapidně rostou antisemitské nálady. Na sociálních sítích nyní koluje video, jak agresivnímu chování čelí židé v londýnské hromadné dopravě. „Jsi žid?“ ptá se žena černé barvy pleti a pokřikuje na všechny kolem.

„Jsi žid?!“ Útočnice v londýnské dopravě. Reportér ČT bije na poplach: Až u nás vypálí synagogu...
Foto: Screen: X
Popisek: Agresivní žena v londýnské veřejné dopravě.

Video sdílel zahraniční reportér ČT Jakub Szántó, který je zděšen, jak se v evropských městech šíří antisemitismus ve spojení s masivními propalestinskými demonstracemi. „‚Jsi žid?!‘ Této otázce s výhrůžným podtónem jsem čelil opakovaně. Od zakukleného ozbrojence Islámského džihádu v Gaze, od rozlícených palestinských studentů na okupovaném Západním břehu, od policisty na checkpointu v Ramalláhu. Nikdy ale v evropském městě. Vylézají z děr,“ píše varovně Szántó.

 

 

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17076 lidí
Ve videu z londýnského autobusu žena černé barvy pleti s šátkem na hlavě útočí na cestující, kteří se proti ní postavili kvůli jejím protižidovským řečem. „Jsi žid?“ ptá se žena na začátku videa.

Když si všimla, že ji ostatní nahrávají, začala být agresivní. „Proč mě nahráváš? Co na mě saháš? Rozbiju ti to,“ začala pořvávat žena.

„Co máte za problém? Že jsem řekla něco o židech? Já jsem jen říkala svobodu Palestině,“ tvrdila nadále žena.

Postupem času byla čím dál agresivnější. „Přestaňte mě nahrávat, nebo vám ty mobily rozšlapu. Říkám vám, abyste mě přestali nahrávat,“ začala už žena křičet na ostatní cestující.

„Myslím si, že byste si už měla vystoupit z autobusu,“ snažili se ji uklidnit ostatní a v tom okamžiku bylo nahrávání ukončeno.

Szántó nechápe, že s tímto stavem evropské elity nic nedělají a nechají takové nenávistné jednání klidně být. „Ale kde že! Honzooo! Nech si vysvětlit od přátel kavárníků, že jen plašíme. Až u nás někdo vypálí synagogu, druhej den si daj nějakou vlaječku ke jménu na znamení solidarity. A budou se sebou moc spokojený. A my v tom zůstaneme sami. Pro změnu,“ reagoval Szántó na vsuvku podnikatele Jana Dobrovského, který si myslí, že vše teprve začíná.

 

Napříč evropskými městy v posledních týdnech probíhají propalestinské demonstrace. Lidé vyjadřují podporů Palestincům v Pásmu Gazy a volají  po ukončení izraelské ofenzivy proti islamistickému hnutí Hamás. Zabíjení civilistů mnozí obyvatelé Západu označují za genocidu.

Po vypuknutí nové války na Blízkém východě po říjnovém útoku Hamásu na Izrael rostě významně počet protižidovských útoků hlavně v Německu. V jeho metropoli došlo také ke žhářskému útoku na židovský objekt se synagogou. Kancléř Olaf Scholz ohlásil další posílení bezpečnosti židovských institucí.

V Německu lidé, zřejmě z prostředí migrantů, otevřeně oslavují barbarské teroristické činy v Izraeli, a dokonce do televizních kamer říkají, že schvalují útoky Hamásu. „Máme obrovský problém. Do Německa jsme vpustili statisíce lidí s antisemitským pohledem na svět, kteří s touto nelidskou ideologií vyrostli,“ uvedla pro deník Bild etnoložka Susanne Schröterová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

a otázka " jsi rus ? " by nevadila ?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusecharl , 15.11.2023 5:03:40

|  7 |  0

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…