„Kdyby cokoliv z toho dělal Babiš, tak je plná Letná...“ ODS pod palbou od Vávry

18.05.2022 20:44 | Ze sítí

Herní vývojář Daniel Vávra tepe vládu s premiérem Petrem Fialou a zejména ODS za některé kroky z posledních měsíců. Vávrovi vadí například „populistický příspěvek“ pět tisíc korun na dítě kvůli zvyšování cen, rušení některých tzv. proruských webů, což lze považovat za cenzuru, nebo prosazení pandemického zákona.

„Kdyby cokoliv z toho dělal Babiš, tak je plná Letná...“ ODS pod palbou od Vávry
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herní vývojář Daniel Vávra

Vávra na svém facebooku shrnul poslední měsíce vládnutí kabinetu Petra Fialy a vyjmenoval kroky, které se mu nelíbí. „Pravicová konzervativní ODS. Takže si to shrneme,“ spustil Vávra s tím, že ODS drží ve vládě klíčové posty.

„Za prvé cenzurují média, protiústavně a pokoutně,“ uvedl Vávra první prohřešek, kdy po vpádu Ruska na Ukrajinu byly vypnuty některé servery s pověstí proruských webů. Fiala se poté od tohoto kroku distancoval s tím, že to bylo rozhodnutí správce domén CZ.NIC.

Vávrovi také vadí, že vláda chystá změnu zákona o mediálních radách, jejichž členy by nově volil i Senát. Po přijetí novely by navíc měla nastat nová volba všech členů Rady ČT nebo Českého rozhlasu. „Chtějí měnit zákon, aby ovládli mediální rady. Nezákonně. Podle vlastní legislativní rady,“ zkritizoval vládu Vávra.

Další fackou od pravicové strany podle Vávry byl příspěvek pět tisíc korun na dítě pro některé rodiny v důsledku zvedání cen a energetické krize. „Rozdávají plošně, jednorázově a populisticky peníze,“ pokračoval Vávra. „Nesnižují daně, ale chtějí regulovat marže prodejců,“ přidal další argument Vávra s odkazem na kontrolu marží prodejců pohonných hmot. Jejich ceny po ruské invazi na Ukrajině raketově vystřelily, vláda ale na rozdíl od mnoha zemí EU rychle nesnížila spotřební daň, ale rozhodla až o měsíce později.

„Chtějí dotovat ‚správná‘ soukromá média, zavedli funkci na zmocněnce přes pravdu a vybízejí lidi, aby se udávali,“ vypočítal Vávra další vládní výmysly, kdy největší rozruch vyvolala vládní iniciativa pro boj s dezinformacemi „Braňme Ukrajinu, braňme Česko“.

Vávrovi se nelíbilo ani vládní počínání při prosazování pandemického zákona, který je navíc podle něj protiústavní. Zákon byl schválen i přes protesty veřejnosti a opoziční obstrukce po třech dnech nepřetržitého jednání Poslanecké sněmovny.

„Velké části jejich voličů to připadá super, protože Fiala se u toho naprosto nekoncepčního amatérismu tváří strašně vážně, pomalu mluví a vypadá důstojně,“ dodal Vávra sarkasticky s tím, že kdyby cokoliv z toho dělal Babiš, tak je plná Letná a politici ODS by tam řečnili na pódiu.

„Já vskutku nechápu, jak se na tom kdokoliv s aspoň špetkou integrity, ideálů a hrdosti může podílet. Ta strana je myšlenkově naprosto vyprázdněný spolek oportunistů řídících se průzkumy veřejného mínění a s pravicí a konzervatismem nemá naprosto nic společného,“ uzavřel Vávra svou kritiku současné ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …