„Ko*ot“ Tožička! „Ferimu bylo 14, tobě 42.“ Expert pomáhal Pirátům, teď jim ale zavařil. A pak raději...

04.03.2020 21:43

Politického marketéra Jakuba Horáka, jenž pomohl například Pirátům dostat se do Poslanecké sněmovny, šokují výlevy Tomáše Tožičky, který se nyní pustil do poslance Dominika Feriho (TOP 09) za to, že svými rasistickými příspěvky na sociálních sítích porušuje lidská práva. Nejvíce na celé věci marketingového experta však udivuje právě to, že Feriho kritizuje člověk, který směle prohlašuje, že „proti kapitalismu je Stalin masový vrah amatér“, či pro jeho „antisemitské výroky“ k izraelské operaci Lité olovo.

„Ko*ot“ Tožička! „Ferimu bylo 14, tobě 42.“ Expert pomáhal Pirátům, teď jim ale zavařil. A pak raději...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Tožička

Anketa

Je Michaela Šojdrová dobrá politička?

1%
99%
hlasovalo: 17244 lidí
Tožička se opřel do poslance TOP 09 Dominika Feriho za to, že na sociální síti napsal, že není cikán, takže nepobírá sociální dávky. „Za odlišnost se platí krutá daň,“ napsal Feri v diskusi na sociálních sítích. Dostalo se mu odpovědi, že dostává sociální dávky. Jenže Feri odvětil, že dávky nedostává. „Bohužel, nejsem cikán, takže kde nic, tu nic,“ napsal doslova.

„Tak co hrdinný svazák Kalousek a Schwarzenberg na to, že jejich spolustraník Dominik Feri vydává rasistické posty? To, že ignorují či podporují válečné zločiny v západní Asii, jsme si zvykli. Teď porušování lidských práv rozjíždí TOP 09 i u nás?“ reagoval Tožička na příspěvek Feriho, který je však datován do roku 2010, tedy do doby, kdy dnešnímu poslanci bylo 14 let.

 

 

Na základě toho, že tato slova pronesl Feri ještě jako náctiletý, přijde Tožičkova kritika marketéru Horákovi směšná. „Porovnávat vtip čtrnáctiletého kluka Feriho se svým dementním wannabe antisemitským příspěvkem, který napsal ve svých 42 letech, může opravdu jenom kokot,“ nebral si servítky. O pár hodin později Horák tento příspěvek ze svého Facebooku odstranil.

Narážel na výroky Tožičky, kvůli kterým v tomto týdnu na žádost předsednictva Pirátů stáhl svou kandidaturu v doplňovacích senátních volbách na Teplicku. Důvodem bylo vyjádření na sociálních sítích z roku 2009 k izraelské operaci Lité olovo. Předmětem kritiky se stal Tožičkův příspěvek, který zveřejnil na svém bývalém facebookovém profilu. Psal v něm o brutální okupaci Palestiny a genocidě jejích obyvatel izraelskými okupačními vojsky a připojil i koláž spojující Davidovu hvězdu a hákový kříž. Více jsme psali ZDE.

Nedávno také Tožička kritizoval kapitalismus, v rozhovorou pro Info.cz například uvedl: „Proti zločinům kapitalistického podnikání je Stalin jen masový vrah amatér.“ Kapitalismus a demokracie jsou podle něj nekompatibilní. „My hledáme systém, který by umožnil rozvoj hospodářství a řešil sociální problémy. Může existovat i socialismus, ve kterém bude fungovat tržní hospodářství,“ pravil.

Stejně tak se vyjadřoval ale i na sociálních sítích.

 

 

Feriho kromě Tožičky odsoudila pro jeho výše zmíněný příspěvek i publicistka z levicového webu A2larm Apolena Rychlíková. „OMG, vždycky jsem věděla, že je TOP 09 ultrapravicová rasistická strana! Žádám Miroslava Kalouska, aby dal Dominikovi Ferimu minimálně přes držku, ale spíš ho vyhodil ze strany. Tohle nejde ve slušné společnosti strpět,“ napsala Rychlíková. Více jsme psali ZDE.

 

Dala tím jasně najevo, že stojí na straně pirátského kandidáta – nekandidáta do Senátu na Teplicku Tomáše Tožičky, který před 11 lety označil Izrael za fašistický stát, což Kalousek označil za absolutně nepřijatelné.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…