„Kojení–nekojení“: Za*ukejte si na zastávce, vyčůrejte se na poště, masturbujte v krámě, padlo k tématu

15.04.2019 7:14

Dnes v jedenáct dopoledne to vypukne. Odstartuje bitva, ve které hlavní roli hrají prsa kojících matek. Je v pořádku kojit své miminko na veřejnosti? Tato otázka se čas od času vrací. Tentokrát se tak stalo kvůli sporu maminky a ochranky v bance Raiffeisenbank, která kojící ženu vykázala z objektu. Dáma se o svou zkušenost podělila a maminky se na sociálních sítích dohodly, že přejdou do protiútoku. A ekonomka Markéta Šichtařová toho má dost.

„Kojení–nekojení“: Za*ukejte si na zastávce, vyčůrejte se na poště, masturbujte v krámě, padlo k tématu
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Matka s dítětem, ilustrační foto

České maminky na sociálních sítích řešily případ ženy, která na jedné z pražských poboček Raiffeisenbank kojila své miminko, když tu k ní náhle přistoupil člen ochranky a vykázal ji ven s odůvodněním, že paní v bance exhibuje, což by mohlo pohoršit jiné klienty. Kojící maminku takovýto přístup člena ochranky šokoval.

Anketa

Vadilo by vám, kdyby Zeman v přítomnosti Čaputové kouřil?

21%
79%
hlasovalo: 6840 lidí

Dočkala se zastání. Na sociálních sítích se další kojící maminky dohodly, že dnes v jedenáct dopoledne  vyrazí i se svými miminky na pobočky Raiffeisenbank a budou tam kojit o sto šest.

Ještě předtím se však do věci vložila Markéta Šichtařová, právník a občanský aktivista Vít Zvánovec nebo novinářka a spisovatelka Markéta Lukášková. Kojit, či nekojit na veřejnosti? To je, oč tu běží.

„Nechť se jdou s kojením už všichni vycpat, jak prudérní mravokárci, tak kojící guerrily. Každý, pro koho je tohle téma tématem, na kterém je něco k řešení, je podle mě krapet na hlavu,“ podotkla k tomu Šichtařová. Jedním dechem dodala, že sama kojí už třináct let, ale má za to, že společnost musí řešit důležitější otázky. „Třeba zarazit neomarxistickou infekci?“ naznačila.

Spisovatelka a novinářka Markéta Lukášková se k tématu postavila trochu jinak. Sarkasticky odpůrcům kojení na veřejnosti doporučila, aby masturbovali v prodejnách Albert.

„Hele, vy všichni, co používáte tu geniální analogii, že teda když je kojení na veřejnosti ok, tak je asi ok na veřejnosti chcát, masturbovat a souložit, protože je to taky přirozený, a že to začnete dělat... Prosím vás, dělejte to. Fakt. Vyčůrejte se pod přepážku na poště, vyhoňte si ho v Albertu u marmelád a zašukejte si na zastávce. Přijdu se podívat,“ prohlásila.

A i když jde o ryze ženské téma, vyjádřili se k němu i muži, kupříkladu právník, občanský aktivista a blogger Vít Zvánovec. Odpůrcům kojení na veřejnosti na několika příkladech ukázal, že svůj boj prohrají.

„Tak mne Pavel Hasenkopf zablokoval, nesnesl svou vlastní medicínu. Když ženy začaly nosit kalhoty, tak jste to považovali za neslušné. Když ženy začaly nosit minisukně, tak jste to považovali za neslušné. Když ženy odložily horní díl plavek, tak jste to považovali za neslušné. Dnes není neslušné nic z toho a tohle prohrajete taky,“ konstatoval.

Banka se za chování svého zaměstnance omluvila, ale kojícím matkám, které dnes v 11 vyrazí na pobočky Raiffeisenbank to zjevně nestačilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…