„Lukašenka postavit ke zdi a zastřelit!“ Pavel Novotný se znovu neudržel

01.06.2021 21:45

Řeporyjský starosta Pavel Novotný si vzal na paškál běloruského prezidenta Alexandra Lukašenka. „Lukašenko by měl být postaven ke zdi a zastřelen,“ napsal na svůj twitterový účet. Reagoval tak na situaci, kdy se přímo v soudní síni pokusil v Bělorusku zabít jeden z politických vězňů.

„Lukašenka postavit ke zdi a zastřelit!“ Pavel Novotný se znovu neudržel
Foto: archiv Pavla Novotného
Popisek: Pavel Novotný

„Pokus o sebevraždu běloruského politického vězně Stepana Latîpova přímo v soudní síni poté, co mu mělo být policisty řečeno, že nepřizná-li se, budou soudit jeho sousedy a blízké, je devastující na dálku jen vnímat. Ten Lukašenko je taková lidská svině a zhouba toho národa... ech,“ napsal na svém twitterovém účtu starosta pražské části Řeporyje Pavel Novotný k aktuální běloruské situaci. 

Pokus o sebevraždu běloruského politického vězně Stepana Latîpova přímo v soudní síni poté, co mu mělo být policisty řečeno, že nepřizná li se, budou soudit jeho sousedy a blízké, je devastující na dálku jen vnímat. Ten Lukašenka je taková lidská svině a zhouba toho národa.. ech

— Pavel Novotný (@PavelNovotnak) June 1, 2021

„Lukašenko by měl být postaven ke zdi a zastřelen. Bez posledního cigára, rodina nerodina, ke zdi a zastřelit. Co jiného s ním,“ dodal následně v komentáři.

Lukašenka by měl být postaven ke zdi a zastřelen. Bez posledního cigára, rodina narodina, ke zdi a zastřelit. Co jiného s ním..

— Pavel Novotný (@PavelNovotnak) June 1, 2021

Za obdobný výrok, tehdy k šéfovi ruské diplomacie Sergeji Lavrovovi, byl v minulosti Novotný popotahován. Novotný se tehdy měl dopustit přestupku proti občanskému soužití při rozhovoru s novináři z armádní televize Zvezda. Tehdy uvedl, že by Lavrova pověsil. O pár dní později pak svůj výrok zopakoval. Uvedl, že „na tom, že by pan Lavrov měl viset, trvá“. 

Scjapan Latypav, kterého běloruská opozice počítá mezi soudobé politické vězně režimu prezidenta Alexandra Lukašenka, se pokusil o sebevraždu přímo v soudní síni. Při jednání o svém případu si Latypav postěžoval na mučení a řízl se do hrdla, uvedl na svém webu opoziční list Naša Niva. Podle očitých svědků je také možné, že si do krku zarazil propisovačku. Latypav tak učinil ve chvíli, kdy u soudu vypovídal jako svědek jeho otec. Vězně podle ruské redakce BBC odvezla sanitka. Úřady podle agentury TASS tvrdí, že stav zraněného se lékařům podařilo stabilizovat a není v ohrožení života.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …