„Magistrála, to je komunistický zločin.“ Hřib se překonal. Macinka ho nenechal bez odezvy

17.12.2023 15:42

Chceme obnovit pěší trasu, kterou magistrála přerušila, říká náměstek pro dopravu primátora Prahy Zdeněk Hřib (Piráti) ve videu, ve kterém sdílel vizi pro budoucí vzhled hlavního nádraží v Praze. Přes magistrálu by měl vést přechod. Proti tomu se vyjádřil předseda politické strany Motoristé sobě Petr Macinka s tím, že Hřib i tímto krokem dále šikanuje motoristy, a přechod označil za „ryzí zlomyslnost“ vůči nim.

„Magistrála, to je komunistický zločin.“ Hřib se překonal. Macinka ho nenechal bez odezvy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václavské náměstí protnuté magistrálou

Náměstek primátora Prahy Zdeněk Hřib (Piráti) na sociální síti X sdílel video se svou vizí pro budoucí vzhled hlavního nádraží v Praze. Před budovou by měl být nový přechod, vést by tam měly i tramvaje. A proč? „Chceme obnovit pěší trasu, kterou magistrála přerušila, a propojit Vrchlického sady s odbavovacím prostorem nádraží a Fantovou budovou. Ta je největší secesní památkou u nás, přitom je úplně zastíněná,“ uvedl v demonstrativním videu Hřib.

„Přechodu se není třeba bát,“ informoval také a poukázal na přechod u Muzea, který úspěšně funguje a chodci přes něj přecházejí. „A tím nekončíme! Přímo před nádražím zavedeme tramvajovou trať, která povede přes Opletalovu až k Muzeu,“ pokračoval ve výčtu novot. Plánuje se i úprava parku před nádražím. „Přesně tak, jak jsme slíbili,“ prohlásil Hřib.

Následně náměstek primátora připomněl, že obnovu magistrály a jejího okolí schválilo vedení Prahy už v květnu tohoto roku.

Hřib pak magistrálu označil za „komunistický zločin proti Praze“, i proto je její obnova potřebná: „Magistrála je komunistický zločin proti Praze. Je to několikaproudá silnice dálničního typu, která rozděluje přímo v historickém centru neprostupně město.“

K Hřibovu novému projektu se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil předseda politické strany Motoristé sobě Petr Macinka. „Pirátský náměstek Hřib je ničitelem automobilové dopravy v Praze. Jeho posedlost šikanovat motoristy je téměř úchylná. Další zbytečný přechod pro chodce v místě, kudy denně projede asi sto tisíc aut, je ryzí zlomyslností,“ uvedl Macinka s tím, že trendem je přece budování takových křížení, kde se chodci s auty nepotkají, tj. podchodů a nadchodů, nikoliv přechodů. Tím se posílí jejich bezpečnost i plynulost provozu.

Vedení Prahy si podle Macinky neuvědomuje, že i v autech, proti kterým brojí, jsou lidé, kterých by se měli zastávat. „Bohužel pouze v Praze se budují přechody pro chodce v místech, kde jsou funkční bezbariérové podchody. Vedení Prahy tak dává najevo okázalou nenávist k motoristům, jenže si neuvědomuje, že i v těch autech jezdí lidé,“ řekl Macinka.

Kriticky se vyjádřil i k primátorovi hlavního města Prahy Bohuslavu Svobodovi z ODS, který se podle jeho názoru do řízení chodu města nezapojuje. „Nejsmutnější je praktická neexistence pražské ODS. Pana Svobodu jsem naposledy viděl před volbami, kdy na Hřiba hystericky vykřikoval, že jeho hlavní prioritou je doprava, aby mu ji poté poníženě odevzdal. Možná by stálo za to zjistit, zda je pan formální primátor Prahy stále naživu, případně se jej pokusit probudit z jeho celoročního zimního spánku,“ uvedl Macinka.

Tomu, že ODS je s Piráty v této věci ve shodě, se předsedovi Motoristů nechce ani věřit: „Opakovaně totiž slýcháme z úst pana Hřiba, že na šílených nápadech, které prezentuje, panuje shoda Pirátů s ODS. To by bylo děsivé a já se tomu zdráhám uvěřit.“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Už se pomstil Koněvovi za porážku nacistických bestií, , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekes , 17.12.2023 17:15:30
teď musí potrestat komunisty za to, že vybudovali něci, co za třicet let ani libtardi nedokázali rozkrást. A že se snažili!

|  9 |  0

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …