„Manipulativní žumpa.“ Drsná roztržka veřejnoprávního novináře a šéfredaktora soukromého serveru

30.03.2019 12:23

Jste pro to, aby i homosexuální páry mohly uzavírat manželství? Kvůli této otázce se do sebe pořádně pustili moderátor Českého rozhlasu Filip Titlbach a šéfredaktor serveru Info.cz Michal Půr. Titlbach označil zmíněný server za „manipulativní žumpu“. A přišla odpověď.

„Manipulativní žumpa.“ Drsná roztržka veřejnoprávního novináře a šéfredaktora soukromého serveru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání sněmovny. Na programu mimo jiného projednávání povýšení registrovaného partnerství na manželství

Čeští poslanci vedli debatu o tom, zda by manželství mělo zůstat jen vztahem může a ženy, nebo zda napříště bude možné označit stejným slovem i svazek dvou žen či dvou mužů, svazek homosexuálního páru.

Server Info.cz k tématu uspořádal anketu, kterou doplnil obrázkem. A právě obrázek rozzlobil moderátora Českého rozhlasu Filipa Titlbacha. „Tak @infocz_web se přidalo k manipulativní žumpě. Další web, který se vybodnul na novinařinu a jede na vlně clickbaitu a populismu. Srdečně gratuluji,“ napsal ironicky.

Šéfredaktor serveru Info.cz Michal Půr si to však nenechal líbit a ozval se. Zdůraznil, že vyjádřit názor není manipulace. A připomněl, že jako plátce koncesionářských poplatků přispívá i na Titlbachův plat.

„Tak, když můžete dát najevo názor, jestli chcete nebo nechcete manželství homosexuálů, tak je to manipulativní. Já jsem s tím v pohodě a posílám tady moderátorovi Radia Wave další část platu. Jako každý měsíc,“ uvedl.

V diskusi pod svým příspěvkem dodal, že cílem anket opravdu bylo upoutat pozornost. Většina médií se ostatně snaží upoutat pozornost. Podstatnější podle jeho názoru je, že v oné anketě dává řada lidí najevo, že je nakloněna tomu, aby byl i svazek dvou žen či dvou mužů označen za manželství.

Titlbacha to však neuklidnilo. Zdůraznil, že mu vadí způsob, jakým server téma otevřel. Půr Titlbachovi na oplátku vyčetl, že mu schází nadhled.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…