„Marnost!“ Upocená, pomačkaná sestřička prosebně na Babiše i národ

16.03.2021 10:46

V lednu si zdravotní sestra Barbora Tomšů, která do Krajské nemocnice T. Bati nastoupila dobrovolně z mateřské, nedokázala představit, že by takto situace pokračovala. Ale stalo se a situace se prý nelepší. Lidi by prý „neměli blbnout“, ale spousta z nich na opatření kašle. „V téhle zemi je to fakt marnost!“ postěžovala si. Její slova nyní šíří iniciativa, která chce zavřít zbytný průmysl. To Babišova vláda prozatím odmítá.

„Marnost!“ Upocená, pomačkaná sestřička prosebně na Babiše i národ
Foto: Repro Twitter
Popisek: Zlínská zdravotní sestra Barbora Tomšů

Anketa

Odpustili jste Německu okupaci Československa a Protektorát Čechy a Morava?

4%
96%
hlasovalo: 23919 lidí

Situace se dle zdravotní sestry nelepší. Už v lednovém rozhovoru prohlásila: „Je to šílený, máme opravdu plno.“ A dodala, že chybí personál, všichni mají obrovské množství služeb a i tak je jich na službách málo. „Většina lidí už je unavených, už toho mají plný zuby, protože v tomhle režimu jedou už x měsíců, někteří od jara, většina od podzimní vlny, která začala v říjnu. Už je na těch lidech vidět, že toho mají opravdu dost.“

Doplnila, že pomoci lidé mohou dodržováním opatření. „Neblbnout, snažit se opravdu nosit ty roušky, dodržovat dezinfekci rukou, hygienu,“ doporučovala, spolu s tím, aby se lidé potkávali bezpečně, tedy venku a v malém počtu lidí a s rouškami. Postěžovala si, že na to spousta lidí kašle. V lednu také řekla, že je pro zdravotníky nepředstavitelné, že by takto museli pokračovat ještě 3 měsíce.

Ale zřejmě pokračují. „Už je to 2 měsíce... a žádná změna k lepšímu,“ postěžovala si na twitteru a dodala: „V téhle zemi je to fakt marnost!“

„Zdravotnictví je na pokraji kapacity, jak lůžkových, tak personálních. A pokud se nezmění strategie boje s covidem, může docházet k dalšímu zhoršování kvality a bezpečnosti péče. A to nikdo nechceme,“ apelovala Tomšová nedávno a její krátký vzkaz převzala iniciativa „Zastavme COVID, společně a spravedlivě“, která chce, aby vláda začala covid potlačovat, a to prostřednictvím zastavení zbytné průmyslové výroby. „Vypadám sice hrozně, zrovna jsem vylezla po několika hodinách od pacientů a z overalu, mokrá jako myš, utahaná... ale to podstatné jsem snad řekla,“ komentovala svůj vzkaz.

Uzavírání průmyslu ovšem odmítá premiér Andrej Babiš a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček. Ministr ve shodě s podnikatelskými svazy argumentuje, že zavření průmyslových podniků může mít katastrofické ekonomické následky a způsobit nárůst nezaměstnanosti.

Tomšů také v rozhovoru prozradila, že pro duševní pohodu už raději neotvírá komentářovou sekci u článků na internetu. Doufala, že lidé už začali covid brát vážně a začínají dostávat rozum. „Bohužel za cenu lidských životů,“ povzdechla si.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…