„Milující otec“ ze Sýrie provedl něco hrozného svým třem dětem. Německý soudce byl šokován

05.11.2016 7:31

Německé soudy jsou doslova zahlceny případy trestné činnosti, které páchají migranti. Velmi často se jedná „jen“ o krádeže a další drobné přestupky. Vedle toho však soudy řeší i sexuální napadení a násilnosti páchané vůči dětem a ženám.

„Milující otec“ ze Sýrie provedl něco hrozného svým třem dětem. Německý soudce byl šokován
Foto: archiv T. Jirsa
Popisek: Imigranti v Makedonii

V loňském roce bylo v Německu evidováno přes 200 000 případů objasněné trestné činnosti, kterou spáchali migranti. Očekává se, že v letošním roce budou tato čísla ještě vyšší. Do letošních statistik se zapíše také trestná činnost syrského uprchlíka, který vyhodil z okna své tři děti. Všechny sice přežily, ale dvě z nich utrpěly vážná zranění a musely absolvovat náročné operace. Muž byl také obviněn z týrání své manželky, která se na jeho vkus až příliš chovala jako evropské ženy.

Právě emancipace manželky syrského uprchlíka byla důvodem jeho nepochopitelného rozhodnutí ublížit svým dětem. Muž se tak chtěl pomstít své manželce, která již nechtěla akceptovat podřadnou roli, jakou měla doma v Sýrii. Na začátku února po dalších z četných hádek a projevech domácího násilí se proto otec tří dětí rozhodl vyhodit své potomky z okna koupelny, která byla téměř pět metrů nad zemí. Jen shodou okolností nedošlo k úmrtí či zranění s doživotními následky.

Soud v Bonnu jej nyní obvinil ze tří pokusů o vraždu a odsoudil jej na plných patnáct let do vězení. Muž se k incidentu již dříve přiznal a žádal soud o možnost vycestovat zpátky do Turecka, odkud přijel se svojí rodinou do Německa již v roce 2014, tedy ještě před současnou masivní migrační vlnou. „Nechci tu už zůstat ani o minutu navíc. Slibuji vám, že svým dětem ani manželce již nikdy neublížím. Kdybych je chtěl zabít, učinil bych tak již dávno doma v Sýrii,“ argumentoval muž.

Advokáti žádali pro svého klienta nízký trest, když poukazovali, že na jeho psychiku měly značný dopad zkušenosti z prožité války. „Pochází z chudých poměrů, má nízké vzdělání a jen obtížně si po příchodu do Německa zvykal na zdejší kulturu a mezilidské vztahy,“ tvrdili dále. Naopak státní žalobce požadoval pro usvědčeného násilníka doživotní trest. Soud se nakonec vydal po „zlaté střední cestě“ a syrský migrant by měl strávit ve vězení zmiňovaných patnáct let.

Rodinné vztahy byly podle úřadů i vedení ubytovny pro azylanty, kde rodina společně bydlela, narušeny již dávno před únorovým incidentem, který byl soudem klasifikován jako pokus o vraždu. Již začátkem roku byla hlava rodiny nucena v důsledku vydání soudního příkazu na deset dní opustit společný byt. Po vypršení této lhůty se muž vrátil zpátky a vše vyústilo až k událostem, které málem skončily tragicky. Jeho manželka mezitím podala žádost o rozvod a společně s dětmi se odstěhovala pryč. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…