Nastupující prezident Zeman se dnes sejde se Schwarzenbergem

08.02.2013 6:18

Nastupující prezident Miloš Zeman se dnes odpoledne sejde s předsedou TOP 09 a ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem, který byl jeho soupeřem ve druhém kole prezidentské volby. Zeman tak uzavře sérii setkání s představiteli vládních a opozičních stran. Hovořil už s předsedy ODS, ČSSD, KSČM a VV, se zástupci nejmenší vládní strany LIDEM se setkat odmítl.

 Nastupující prezident Zeman se dnes sejde se Schwarzenbergem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Živé vysílání z divadla Hybernia v Praze přineslo finální utkání Miloše Zemana a Karla Schwarzenberga v boji o Hrad

Zeman v Praze úřaduje od konce minulého týdne. Návštěvy přijímá ve své kanceláři na dohled od Pražského hradu, kam se po březnové inauguraci do prezidentského úřadu přesune. Nejvýznamnější jednání absolvoval v úterý. Nejprve na Hradě navštívil svého předchůdce ve funkci hlavy státu Václava Klause. Později ve svém sídle přijal premiéra Petra Nečase (ODS). Předseda vlády při popisování dvouhodinové schůzky několikrát použil slovo "korektní".

Ve středu se Zeman setkal s šéfem největší opoziční strany ČSSD Bohuslavem Sobotkou. Sobotka novinářům řekl, že se zvoleným prezidentem přišel jednat o tom, jak by bylo možné ukončit pravicovou vládu Petra Nečase (ODS), a o doplnění členů Ústavního soudu.

Klasnová a Filip

Ve čtvrtek Zemana navštívila místopředsedkyně VV Kateřina Klasnová, která se s ním bavila mimo jiné o církevních restitucích nebo rozšíření pravomoci Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ). Po ní s nově zvoleným prezidentem asi dvě hodiny jednal předseda KSČM Vojtěch Filip. Po schůzce uvedl, že hovořili především o situaci v parlamentu a obsazení čela NKÚ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…