"Nazdar, ty debile," vyslechla si sněmovna. Benda s Gazdíkem nechápou

14.07.2012 9:04

Do případů telefonátů ministra financí Miroslava Kalouska (TOP09) vnesl další zajímavost poslanec Petr Skokan (VV). Ten v pátek reagoval na slova premiéra, ať někdo zveřejní důkazy o údajném Kalouskově vyhrožování policistům. A tak před mikrofonem recitoval vulgarity, kterými Kalousek Skokana loni počastoval. Místo toho však vzbudil ve sněmovně vlnu nevole.

"Nazdar, ty debile," vyslechla si sněmovna. Benda s Gazdíkem nechápou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

„Nazdar ty debile!, Kolik ti za to dali, ty blbečku?, Proč seš taková svině?,“ zaznělo loni v hovoru mezi ministrem Kalouskem a poslancem za Věci veřejné Petrem Skokanem. A nejen to. V hovoru pojednávajícím o Kalouskově zfackování mladého muže na ulici zaznívá například i to, že chce šéf financí Skokanovi rozbít hubu. „Jsme asi tak stejně veliký, na mladým jsem se dneska rozcvičil,“ rozčiluje se Kalousek na Skokana kvůli toho, že tehdy podal novinářům informaci o napadení mladíka před sněmovnou.

„Nebudu komentovat vystoupení pana poslance Skokana, je to snůška blábolů,“ řekl Právu Kalousek a dodal, že poslanec při čtení přepisu hovoru předvedl „vrchol trapnosti.“ Ministr financí ale není jediný, kdo se ke zveřejnění přepisu hovoru s ministrem Kalouskem zmínil negativně. Skokanovo vystoupení vyvolalo poměrně silnou nevoli.

Například jeho stranický kolega Petra Gazdík prohlásil, že „normální chlap“ by podobnou věc řešil na druhý den, nikoliv po tak dlouhé době. „Tady se opět dostáváme s nahrávkami do praktik , které do této sněmovny vnesly Věci veřejné,“ míní pro Právo Gazdík s tím, že je sám považuje za ostudné a nemožné.

Šéf ústavně-právního výboru Marek Benda pro Právo pronesl: „Mám velký problém, pokud nás nahrávají tajné služby, ale abychom se nahrávali sami a ještě to četli ve sněmovně na mikrofon, to je za hranicí všeho normálního v tomto státě.“ To si prý mají poslanci vyříkat mezi sebou.

Poslanec Petr Skokan ale celou věc vidí jinak. Údajně reagoval na slova premiéra Nečase, který opakovaně prohlásil, že kdo má důkaz o nátlaku, nechť ho neprodleně předloží. Skokan chtěl mít údajně důkaz pro případ neshody. Hovor si totiž nahrával sám.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…