„Nečistoty“ ve vakcíně proti covidu. Hrozba! V Kanadě vymazáno. Na nejvyšších místech

27.02.2024 18:02 | Monitoring

Dva vysocí úředníci kanadského ministerstva zdravotnictví, kteří mají finální pravomoc v oblasti schvalování nových vakcín, vyřadili z výzkumné zprávy zmínky o „vysokém stupni nečistoty“ v mRNA vakcínách na covid-19. Podle zprávy vrchní kanadské imunoložky Dr. Kleinové přibližně 8 % proteinů vytvořených injekcemi mRNA byly tzv. frameshift proteiny. Tyto nechtěné proteiny přitom mohou podle některých odborníků způsobovat autoimunitní onemocnění.

„Nečistoty“ ve vakcíně proti covidu. Hrozba! V Kanadě vymazáno. Na nejvyšších místech
Foto: z internetu
Popisek: vedlejší účinky vakcín proti covid-19 (Neviditelná krize)

Koncem loňského roku kanadské ministerstvo zdravotnictví (Health Canada, HC) pověřilo své zaměstnance, aby vypracovali rychlé posouzení a přezkoumání výzkumného článku imunoložky a výzkumnice v oblasti veřejného zdraví Dr. Jessicy Roseové.

Vědecký příspěvek Roseové pojednával o objevu frameshift proteinů, kdy vědci zjistili, že injekce mRNA, které dávají buňkám instrukce k vytvoření spike proteinu viru SARS-CoV-2, aby vyvolaly imunitní reakci, produkují také další nezamýšlené neboli frameshiftované proteiny, které jsou schopny vyvolat imunitní reakci. Výzkumníci odhadli, že přibližně 8 % proteinů vytvořených injekcemi mRNA je frameshiftovaných.

Dr. Roseová ve svém článku napsala, že jednou z jejích obav je, že tyto „nechtěné proteiny“ se vytvářejí u mnoha lidí, kteří dostali injekce na covid-19, a že to „může vést k autoimunitním a jiným problémům“.

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 50006 lidí
Vrchní lékařská poradkyně HC Dr. Agnes Kleinová ve svém interním hodnocení dále pracovala s těmito informacemi o tom, že frameshifting je na úrovni přibližně 8 %. „Pokud bychom to považovali za nečistotu při výrobě nebo za součást nečistoty, která může vzniknout při vstřebávání léčiva do metabolismu, což se v jiných případech stává, museli bychom to považovat za vysokou úroveň nečistoty,“ napsala v e-mailu úředníkům ministerstva podle informací deníku Epoch Times.

Dr. Kleinová dodala, že nečistoty a metabolické odchylky obvykle nepřesahují jedno nebo dvě procenta. V případě, že jsou tyto úrovně vyšší, „je třeba to prozkoumat a zdůvodnit“, uvedla. „Skutečnost, že u DNA vakcíny nedochází k frameshiftingu, může hovořit ve prospěch DNA vakcín a celkově možná proti mRNA vakcínám,“ dodala.

Navzdory vyslovení těchto obav ale doktorka Kleinová v e-mailu obsahujícím její hodnocení pro vyšší úředníky uvedla, že se „v tomto ohledu není čeho obávat“.

I tak ale její hodnocení vyvolalo obavy v nejvyšších kruzích kanadského ministerstva zdravotnictví. „Musíme postupovat opatrně ohledně zprávy o nečistotách, kterou vložila Dr. Agnes Kleinová,“ napsal vrchní poradce HC Poovadan Anoop v e-mailu ze 14. prosince 2023. E-mail byl adresován jeho nadřízené Sophii Sommererové, která je zodpovědná za schvalování vakcín.

Anoop se své nadřízené tázal, zda je velký problém hodnocení Kleinové, že vakcíny obsahují 8 % nečistot. „Znamená to, že s úrovní těchto nečistot by vakcíny neprošly bez ohledu na to, že tyto nechtěné proteiny nejsou škodlivé?“ zeptal se Anoop ve svém e-mailu.

Vysoký úředník poté raději zmínky o frameshiftingových proteinech z výzkumné zprávy vyškrtl. Odvolal se přitom na jinou výzkumnou zprávu, která tou dobou vyšla v časopise Science. Článek v časopise Science obavy zlehčuje a nese název „mRNA vakcíny mohou vytvářet nechtěné proteiny, ale neexistují důkazy o škodlivosti“. V jeho úvodu se tvrdí, že vakcíny covidu-19 „zachránily miliony životů“.

„Článek v Science jsem si ve vlastním zájmu přečetl a ve shrnutí Dr. Kleinové jsem provedl změny, aby bylo sdělení jasné,“ napsal poté své nadřízené Anoop.

„Jsem trochu znepokojena celkovými závěry uvedenými níže, tedy z obav z nečistot mRNA vakcín,“ reagovala e-mailem Sommererová. „Musíme všem připomenout, že od výrobců vakcín se očekává, že budou sledovat bezpečnost svých vakcín a podají zprávu HC, pokud zjistí nějaké potenciální signály,“ dodala a pověřila Anoopa, aby celou věc ještě ověřil u Dr. Seana Lia, vědeckého pracovníka kanadského ministerstva zdravotnictví, který se zabývá virologií a imunologií.

Dr. Li napsal svým kolegům, že tento problém „nemusí být v tuto chvíli velkým problémem“, a poukázal na to, že mRNA vakcíny prošly „důkladným testováním v předklinických a klinických studiích s ohledem na bezpečnost a toxicitu“. Dodal také, že k frameshiftingu dochází v normálních buňkách poměrně často.

Dr. Li nicméně obavy zcela neodmítl, k údaji o 8% frameshiftingu uvedl, že pokud by byl tento údaj nezávisle potvrzen, „pravděpodobně by byl považován za méně optimální“.

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 45990 lidí
Dne 22. prosince zaslal vrchní poradce Anoop generální ředitelce Sommererové konečný návrh hodnocení frameshiftingu, přičemž vycházel z příspěvků Dr. Kleinové a Dr. Lia.

„Vyškrtl jsem jednu odrážku, protože se zdá, že není ve shodě s tím, co napsal Dr. Sean Li,“ uvedl vysoký úředník. Vyškrtnutý odstavec je ten, který je převzat z posudku doktorky Kleinové a zmiňuje se o vysoké úrovni nečistoty.

Je pozoruhodné, že závěrečné shrnutí rovněž neobsahuje obavy, které vyjádřil Dr. Li ohledně „relativně vysoké úrovně frameshiftingu“. V závěru shrnutí se uvádí, že od výrobců vakcín se očekává, že budou své výrobky sledovat a hlásit HC jakékoliv signály o bezpečnosti.

Uvádí se v něm, že ministerstvo má „zavedeny dostatečné procesy k vyhodnocování rizika výrobku před jeho povolením“ a k „dalšímu zjišťování bezpečnostních problémů, které se mohou objevit po povolení“.

Společnosti Pfizer-BioNTech a Moderna se k otázce frameshiftingu nevyjádřily, ale místo toho uvedly, že jejich vakcíny mají „pozitivní poměr přínosů a rizik“.

Dr. Jessica Roseová, autorka původního vědeckého článku o frameshiftingu, uvedla, že vrchní kanadští úředníci z ministerstva zdravotnictví očividně nepochopili význam jejích objevů. „Nejde o to, že protilátky jsou škodlivé. Jde o nepředvídané, nevhodné vyvolání silných imunitních reakcí, které mohou vést k autoimunitním stavům, jež mohou v lepším případě změnit život, v horším případě jej ohrozit,“ varovala Roseová.

Příklady z nedávné doby jí dávají za pravdu. V červenci vědci v časopise Autoimmunity Reviews napsali, že existuje „stále více důkazů“, které naznačují, že očkování vakcínou covid-19 „může způsobit nově vzniklá autoimunitní onemocnění“. Autoři však zmiňují, že příčinná souvislost ještě nebyla prokázána.

Dr. Roseová a další vědci v reakci na tento článek napsali, že tato zjištění jsou „dostatečným důvodem k tomu, aby regulační orgány provedly úplné posouzení rizik minulých nebo budoucích škod, které mohly nastat“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Jakub Makarovič

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nejen nechtěné proteiny, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFilipes , 27.02.2024 19:49:08
Ve vakcínách byly zjištěny i grafeny, glykoly a jiné neobvyklé "dobroty". Proč tam byly ?

|  10 |  0

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…