„Nemají o mě zájem.“ Dominik Hašek se zlobí

01.05.2023 10:00 | Ze sítí

Bývalý hokejový brankář Dominik Hašek pokračuje ve svém tažení proti ruským sportovcům. Zjistil, že ostatní však tak ostražití nejsou a zlobí se. V Ostravě se tenisové soutěže zúčastnil ruský tenista Ivan Gachov. A Hašek se ptá, jak to, že organizátor jeho účast nehlásil ministerstvu zahraničí nebo na vnitro a proč nebyl Rus vyhoštěn. Prý mu slibovali, že na to dohlédnou. „Já jim nabízím pomoc, ale prostě není od nich zájem…“ přiznal smutně Hašek.

„Nemají o mě zájem.“ Dominik Hašek se zlobí
Foto: Screen Facebook
Popisek: Dominik Hašek zpívá: Není nutno, aby bylo přímo veselo

Anketa

Jste rádi, že EU rozšiřuje emisní povolenky i na dopravu a bydlení?

1%
98%
hlasovalo: 28100 lidí
Od začátku války na Ukrajině vede bývalý hokejový brankář Dominik Hašek svou vlastní válku vůči ruským sportovcům, konkrétně vůči tomu, aby mohli soutěžit v Evropě nebo v USA. V poslední době ho potěšilo například to, že Český olympijský výbor má jednoznačné stanovisko: „Plénum ČOV nesouhlasí s jakoukoliv formou účasti Ruska a Běloruska v kvalifikacích na OH 2024 po dobu trvání konfliktu.“

„Prý jen 2 svazy se zdržely hlasování, jinak všech cca 85 sportů bylo proti poskytování reklamy na russkou válku a zločiny. Teď ovšem je třeba dle toho i dennodenně jednat. Neumožňovat Rusku a Bělorusku účast v domácích soutěžích a být slyšet ve světě! Podporovat se!“ vyzývá Hašek.

Jenže ne všichni jsou Haška ochotni vyslyšet. V Ostravě včera skončil turnaj Ostro Group Open, na kterém soutěžil i ruský 26letý tenista Ivan Gachov, který porazil Lukáše Rosola, ale nakonec podlehl Jiřímu Veselému.

Že se Gachov vůbec mohl zúčastnit, je Haškovi trnem v oku. „Organizátorům tenisového turnaje Prosperita Open v Ostravě jsou lhostejné životy Ukrajinců, ruských vojáků a bezpečnost ČR? Turnaj dělá reklamu na ruskou válku a zločiny! Jak je možné, že tam hrál ruský tenista Ivan Gachov?“ dotazoval se Hašek a žádal ministerstvo vnitra a zahraničí, aby konaly.

Později přiznal, že přišel s křížkem po funusu. „On ten Rus už vypadl, ale je to, jak když házíme hrách na zeď. Na ministerstvu zahraničí slibovali a pak najednou toto. Místo aby jasně napsali web a nahlásili to oficiálně všem sportovním Svazům a sportovním organizacím...“ stěžuje si bývalý hokejový brankář. A dodává: „Já jim nabízím pomoc, ale prostě není od nich zájem…“

Přišel i dotaz, zda jeho snaha není marná. „Je to náročné, ale jsem přesvědčený, že nás je stále více. Na ministerstvu zahraničí a případně na vnitru to neumějí dotáhnout do nejmenších detailů, aby nedocházelo k zásadním chybám. Prostě na ně musíme neustále tlačit…“ odpověděl.

Také vysvětlil, jak se mohl Gachov soutěže zúčastnit. „Víza mohl dostat v jiné zemi EU. Ale na ministerstvu zahraničí slibovali, že toto už nebude pro sportovní víza Ruska akceptováno. Je neomluvitelné, že to není jasně napsáno na jejich webových stránkách a že ten Rus nebyl okamžitě vyhoštěn, pane Lipavský. Organizátor též měl hned hlásit Gachovovo přihlášení,“ zlobí se aktivista.

Nechat v Česku závodit ruské sportovce je prý reklama na válku, která zvyšuje nebezpečí pro ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Připadá mi to jak v blázinci na chodbě., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepepa ov , 01.05.2023 10:52:00
Hašku, peníze z NHL jsi prožral, firmy ti zkrachovaly, takže je každá korunka dobrá, že jo? Je neuvěřitelné, kolik si USA váleční štváči našli v ČR užitečných idiotů, kteří by za plesnivý dolar udali i rodinu. Stejný pocit jsem měl i u Lipavského včera na Primě nebo když krákoral pávek na Ukrajině.

|  22 |  0

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…