„Nemají o mě zájem.“ Dominik Hašek se zlobí

01.05.2023 10:00 | Ze sítí

Bývalý hokejový brankář Dominik Hašek pokračuje ve svém tažení proti ruským sportovcům. Zjistil, že ostatní však tak ostražití nejsou a zlobí se. V Ostravě se tenisové soutěže zúčastnil ruský tenista Ivan Gachov. A Hašek se ptá, jak to, že organizátor jeho účast nehlásil ministerstvu zahraničí nebo na vnitro a proč nebyl Rus vyhoštěn. Prý mu slibovali, že na to dohlédnou. „Já jim nabízím pomoc, ale prostě není od nich zájem…“ přiznal smutně Hašek.

„Nemají o mě zájem.“ Dominik Hašek se zlobí
Foto: Screen Facebook
Popisek: Dominik Hašek zpívá: Není nutno, aby bylo přímo veselo

Od začátku války na Ukrajině vede bývalý hokejový brankář Dominik Hašek svou vlastní válku vůči ruským sportovcům, konkrétně vůči tomu, aby mohli soutěžit v Evropě nebo v USA. V poslední době ho potěšilo například to, že Český olympijský výbor má jednoznačné stanovisko: „Plénum ČOV nesouhlasí s jakoukoliv formou účasti Ruska a Běloruska v kvalifikacích na OH 2024 po dobu trvání konfliktu.“

„Prý jen 2 svazy se zdržely hlasování, jinak všech cca 85 sportů bylo proti poskytování reklamy na russkou válku a zločiny. Teď ovšem je třeba dle toho i dennodenně jednat. Neumožňovat Rusku a Bělorusku účast v domácích soutěžích a být slyšet ve světě! Podporovat se!“ vyzývá Hašek.

Jenže ne všichni jsou Haška ochotni vyslyšet. V Ostravě včera skončil turnaj Ostro Group Open, na kterém soutěžil i ruský 26letý tenista Ivan Gachov, který porazil Lukáše Rosola, ale nakonec podlehl Jiřímu Veselému.

Že se Gachov vůbec mohl zúčastnit, je Haškovi trnem v oku. „Organizátorům tenisového turnaje Prosperita Open v Ostravě jsou lhostejné životy Ukrajinců, ruských vojáků a bezpečnost ČR? Turnaj dělá reklamu na ruskou válku a zločiny! Jak je možné, že tam hrál ruský tenista Ivan Gachov?“ dotazoval se Hašek a žádal ministerstvo vnitra a zahraničí, aby konaly.

Později přiznal, že přišel s křížkem po funusu. „On ten Rus už vypadl, ale je to, jak když házíme hrách na zeď. Na ministerstvu zahraničí slibovali a pak najednou toto. Místo aby jasně napsali web a nahlásili to oficiálně všem sportovním Svazům a sportovním organizacím...“ stěžuje si bývalý hokejový brankář. A dodává: „Já jim nabízím pomoc, ale prostě není od nich zájem…“

Přišel i dotaz, zda jeho snaha není marná. „Je to náročné, ale jsem přesvědčený, že nás je stále více. Na ministerstvu zahraničí a případně na vnitru to neumějí dotáhnout do nejmenších detailů, aby nedocházelo k zásadním chybám. Prostě na ně musíme neustále tlačit…“ odpověděl.

Také vysvětlil, jak se mohl Gachov soutěže zúčastnit. „Víza mohl dostat v jiné zemi EU. Ale na ministerstvu zahraničí slibovali, že toto už nebude pro sportovní víza Ruska akceptováno. Je neomluvitelné, že to není jasně napsáno na jejich webových stránkách a že ten Rus nebyl okamžitě vyhoštěn, pane Lipavský. Organizátor též měl hned hlásit Gachovovo přihlášení,“ zlobí se aktivista.

Nechat v Česku závodit ruské sportovce je prý reklama na válku, která zvyšuje nebezpečí pro ČR.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kas

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Připadá mi to jak v blázinci na chodbě., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepepa ov , 01.05.2023 10:52:00
Hašku, peníze z NHL jsi prožral, firmy ti zkrachovaly, takže je každá korunka dobrá, že jo? Je neuvěřitelné, kolik si USA váleční štváči našli v ČR užitečných idiotů, kteří by za plesnivý dolar udali i rodinu. Stejný pocit jsem měl i u Lipavského včera na Primě nebo když krákoral pávek na Ukrajině.

|  22 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…