„Nemusíme ukazovat kozy na počkání,“ zastala se muslimek Češka. A moderátorka ČT se nato převlékla do burkin

28.08.2016 20:31

Je na místě postavit se muslimským radikálům, ale nemá smysl s nimi bojovat zakazováním burkin – plavek zahalujících takřka celé tělo. Nelze přece tvrdit, že jedním z našich základních práv je právo zírat na nahou ženu, byť by to zřejmě pánům bylo velmi po chuti. Tato slova pronesla Kateřina Špičáková v komentáři pro server E15.cz .

„Nemusíme ukazovat kozy na počkání,“ zastala se muslimek Češka. A moderátorka ČT se nato převlékla do burkin
Foto: Archiv
Popisek: Ženy v burkinách

Je nezbytné bojovat s islámským fundamentalismem, o tom podle Kateřiny Špičákové není sporu. Jenže postrádá jakýkoli smysl bojovat s ním prostřednictvím zákazu burkin. Skrze zákaz oblečení nějaké teroristy opravdu neporazíme. Navíc se vlastně tváříme, že je jedním ze základních práv občana v západní společnosti zírat na téměř nahou ženu.

„Vážně si nechci myslet, že naše hodnoty jsou v nahých ženských tělech, na která můžeme koukat kdykoliv se nám zachce – od pláží po billboardy. Vrátí se ještě někdy do našeho veřejného prostoru žena, kterou několik mužů donutilo se svléknout? Sama nemám ideální beach body a jít k vodě je pro mě mimořádně nepříjemné. Mám velké pochopení pro každou ženu, která nechce ukázat kozy na počkání; a ne, nejsem tak ošklivá, jak si zrovna teď myslíte,“ píše autorka. Zajímavé navíc je, že se desítky let až staletí vedou debaty o nahotě žen, ale nahotu mužů nikdo příliš neřeší.

Následně nabádá své spoluobčany, aby byl boj s muslimskými radikály spíše dialogem s mírnými muslimy, kteří odsuzují Islámský stát stejně jako my. Právě s těmito umírněnými muslimy bychom měli hovořit o tom, jaké výhody přináší západní způsob života a jak báječný domov má každý, kdo skutečně respektuje naše hodnoty. Hodnoty, mezi které nepatří povinnost odhalovat se.

Reportérka ČT Nora Fridrichová na sociální síti Twitter oznámila, že burkini vyzkoušela a bikini považuje rozhodně za lepší. „Bikini jsou mnohem lepší než burkini. A je fajn žít na kontinentu, kde si každý může obléci, co chce (doufám),“ napsala.



Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…