„Není vám to trapné?“, „Ne!“ Schillerová a Skopeček prali v přímém přenosu „špinavé prádlo“

07.05.2023 12:45 | On-line

V první hodině Partie se utkali exministryně financí Alena Schillerová (ANO) a ekonomický expert ODS Jan Skopeček. A ve studiu bylo místy pořádné horko. Schillerová hned na úvod vytáhla vtip o premiérovi Petru Fialovi a zasazovala vládě pětikoalice ránu za ranou. Když Skopeček přecházel do tvrdých protiútoků, Schillerová se zlobila. „To vám není hanba?“ „Vy jste jako ODS z privatizačního fondu pokradli 300 miliard!“

„Není vám to trapné?“, „Ne!“ Schillerová a Skopeček prali v přímém přenosu „špinavé prádlo“
Foto: Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News
Popisek: Jan Skopeček a Alena Schillerová v pořadu Partie Terezie Tománkové.

Moderátorka Terezie Tománková debatu otevřela sporem premiéra Petra Fialy (ODS) s guvernérem centrální banky Alešem Michlem. Pánové se vzájemně obvinili z toho, že za inflaci může vláda, resp. ČNB, která má krocení inflace v popisu práce ze zákona. Premiér dal najevo, že ČNB by měla dělat všechno, co uzná za vhodné, aby inflaci snížila.

Jan Skopeček konstatoval, že za inflaci mohou všichni politici, kteří v posledních letech hojně utráceli. A pak především ČNB, která skutečně má boj s inflací v popisu práce a ještě za guvernéra Jiřího Rusnoka začala razantně zvyšovat úrokové sazby. Ale guvernér Aleš Michl, který Rusnoka v létě 2022 vystřídal, přestal zvyšovat úroky, i když inflace neklesala.

Schillerová se vytasila s vtipem. „Já jsem teď četla takový vtip. Je tam fotka pana premiéra a pod tím nápis, že za inflaci si můžete všichni, protože jste nás volili,“ smála se.

A hned pokračovala.

„Jsme svědky toho, že vláda vládne rok a půl a už jsme tady mohli mít řadu věcí, které my bychom podpořili, kdyby oni s námi mluvili. Pan Michl měl pravdu, že vláda zatím neudělala nic. Proč jsme nějaká opatření neviděli už 1.1. 2023?“ ptala se Schillerová.

A okamžitě zasadila třetí ránu, když konstatovala, že rozpočet na rok 2023 je podle ní děravý, protože sice formálně počítá se schodkem 295 miliard, ale reálně bude schodek ještě o 150 miliard vyšší. „Vždyť se podívejte, v jakém stavu bylo pokladní plnění na konci dubna,“ zlobila se Schillerová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Skopečdk je slizský demagog a lhář., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseOgara , 07.05.2023 13:50:46
To nic to oni (ANO). To je jak na Slovensku, kde se tři roky vymlouvali na předchozí vládu: "Lebo Fico". Skopčáku už to zabalte než bude ještě hůř.

|  20 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…