„Neprofesionální mrcha!“ Karel Janeček zametl s redaktorkou. Věc měla dohru

15.03.2022 22:20 | Ze sítí

Nový typ politika? Moderátor Čestmír Strakatý reflektoval na sociální síti střet miliardáře, matematika a prezidentského kandidáta Karla Janečka s redaktorkou Deníku N. Důvodem je rozhovor, v němž se filantrop přirovnal k ukrajinskému prezidentovi a za nějž sklidil vlnu výsměchu. Janeček se později za své hrubé výrazy, kterými Roubalovou počastoval, omluvil a uznal své nevhodné chování.

„Neprofesionální mrcha!“ Karel Janeček zametl s redaktorkou. Věc měla dohru
Foto: Reprofoto: Prostor X
Popisek: Jiří Beran a Jaroslav Flegr hosty Čestmíra Strakatého

Janeček se v rozhovoru pro Deník N pokusil vžít do krizové situace, v níž se nyní ukrajinský prezident Zelenskyj, jehož zemí zmítá válka, ocitá. Do jeho pozice se pokoušel vžít přes adrenalinový zážitek, který v minulosti absolvoval. „Cením si Zelenského, i já jsem zažil situace na hraně, třeba kolem seskoků padákem,“ uvedl Janeček. Jeho výrok během chvíle spustil v české obci vlnu kritických reakcí plných výsměchu.

Zřejmě jej pobouřil i titulek, který článek nesl: „Cením si Zelenského, i já jsem zažil situace na hraně, třeba kolem seskoků padákem, říká prezidentský kandidát Janeček“. Do Kalenské, která rozhovor vedla, se proto pak pustil na sociální síti a podle Deníku N se snažil shodit vinu za nepovedený rozhovor na ni.

„Věřil jsem si, že mě Kalenská do úzkých nedostane, což se jí nepodařilo, i když se hodně snažila. Nečekal jsem ovšem, že bude taková neprofesionální mrcha,“ postěžoval si Janeček na Facebooku.

Jeho chování podle Strakatého není hodné politika, potažmo budoucí hlavy státu. „I já jsem zažil od nespokojených politiků situace na hraně, ale většinou měli dost rozumu a nepsali to na sociální sítě. Karel Janeček je asi opravdu nový typ politika,“ vyjádřil se kriticky k Janečkovi.

 

 

Miliardář později zpytoval svědomí a omluvil za svou přehnanou reakci na adresu Kalenské. „Věřím, že je důležité se v určité chvíli umět zastavit a uznat svoji chybu. Omlouvám se Renatě Kalenské, že jsem použil nevhodné výrazy na její adresu v komentářích pod svým včerejším postem,“ uvedl.

 

 

Deník N v reakci na Janečkův útok prohlásil: „Pan Janeček se v úvodu rozhovoru sám od sebe začal přirovnávat k ukrajinskému prezidentovi a vyzdvihovat v té souvislosti své životní zážitky. Už týden se na sociálních sítích pokouší svalit vinu za rozhovor, který se mu zjevně nepovedl, jak si přál, na naši redaktorku Renatu Kalenskou, jež s ním interview pořídila. Své reakce v průběhu času stupňuje, a teď ji dokonce začal nevybíravě urážet.

Redakce Deníku N za svou kolegyní plně stojí, Renata Kalenská odvedla na rozhovoru precizní novinářskou práci, díky níž si čtenáři mohou o Karlu Janečkovi a jeho prezidentských ambicích udělat obrázek sami. Abychom předešli jakýmkoli spekulacím, rozhovor odemykáme pro všechny a panu Janečkovi vzkazujeme, že situace na hraně vypadají jinak než jeden obyčejný rozhovor pro nezávislé a profesionální médium,“ vzkázal Deník N.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…