„Neuhnu, nepokleknu před pražskými elitami, i kdyby mě omlácovaly zleva zprava!“ Okamura hřměl na jarmarku v Ostravě

28.08.2021 18:01 | Reportáž

V sobotu se na Masarykově náměstí v Ostravě konala v pořadí již třetí předvolební tour Český jarmark SPD 2021. Akce sklízela u lidí stejný, ne-li větší úspěch jako v předchozích městech – Olomouci a ve Zlíně. Předseda SPD Tomio Okamura zde hovořil o problémech, které kraj nejvíce pálí, a svým oponentům vzkázal: „Neuhnu, nepokleknu před pražskými elitami, i kdyby mě omlácovaly zleva zprava.“ Setkání se neslo v poklidném duchu bez narušitelů.

„Neuhnu, nepokleknu před pražskými elitami, i kdyby mě omlácovaly zleva zprava!“ Okamura hřměl na jarmarku v Ostravě
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura na Českém jarmarku v Ostravě

Ostrava dnes přivítala třetí Český jarmark, a jak už předchozí dva v Olomouci a Zlíně ukázaly, u lidí se těší velké oblibě. Počet lidí, kteří prošli symbolickou branou v rámci jarmarků SPD, by se dal počítat již na tisíce. Hnutí SPD s jarmarkem, který je součástí jeho volební kampaně, plánuje objet před volbami během srpna a září všechna krajská města.

Čím Okamurův jarmark láká, jsou především „férové ceny“ potravin. Lidé zde mohou nakoupit nejrůznější potravinové produkty za velmi nízké, až třetinové ceny. Například pivo za patnáct korun, klobásu za dvacet, vajíčko za dvě nebo kilo vepřové plece za 54 korun.

Kampaň v Ostravě proběhla velmi poklidně. Ve 12.00 byl zahájen prodej produktů, ten skončil v 17.00, od 14.00 se konal samotný volební mítink. Akci nikdo nenarušoval, většina lidí naslouchala představení programu SPD, na jehož základě se pak přítomní rozhodli či rozhodnou, zda hnutí podpoří v letošních sněmovních volbách svými hlasy. Na Masarykovo náměstí dorazily v průběhu odpoledne opět stovky lidí v zastoupení všech věkových skupin.

Český jarmark SPD v Ostravě. Foto: Daniela Černá

K lidem z pódia promluvil místopředseda SPD Radim Fiala, který v několika větách shrnul úspěšnost jarmarku, co se týče prodeje potravin. V Olomouci se prodalo pět tun potravin, ve Zlíně sedm tun potravin. V Ostravě se prodej podle jeho optimistických odhadů vyšplhá na deset tun. Akce se společně s Okamurou a Fialou opět zúčastnila také poslankyně Lucie Šafránková.

Jarmarky SPD se nesou především v duchu podpory českého zemědělství; hnutí se hlasitě zasazuje o potravinovou soběstačnost v komoditách, které je Česká republika schopna produkovat.

Český jarmark SPD v Ostravě. Foto: Daniela Černá

Právě v Moravskoslezském kraji kandiduje Tomio Okamura na prvním místě kandidátky. V odpovědi na otázku, proč kandiduje právě v tomto kraji, uvedl: „Hlas Moravy není v Praze slyšet.“ Připomněl, že hlavní problematikou Moravskoslezského kraje je sociální problematika, problematika nepřizpůsobivých a lidé se zde také potýkají s problémy ohledně dostupnosti zdravotní péče.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Anketa

Doposud nejlepší nápad předvolební kampaně?

hlasovalo: 9718 lidí
Předseda také zopakoval svá slova o tom, že zvýhodňování nepřizpůsobivých nesmí pokračovat. „Nepřizpůsobiví nedostanou nic,“ řekl razantně v souvislosti s důchodovou reformou. Jeho výrok vyvolal hlasitý ohlas v podobě aplausu podpůrných pokřiků. SPD se na druhou stranu zasazuje o výši minimálního důchodu na úrovni minimální mzdy, tedy 15 200 korun. Ten by se ale týkal jen těch, kteří splňují zákonné podmínky, ne nepřizpůsobivých.

Následovalo podrobné představení programových bodů SPD, včetně odmítání eura a nulové tolerance migrace. Z dalších témat ve svém projevu zmínil například zestátnění exekutorů. Až 14 procent lidí v Moravskoslezském kraji je v exekuci. „Úroky z úroků, kdo to kdy viděl?“ burcoval publikum šéf hnutí SPD.

Okamura vyjádřil přesvědčení, že právě SPD může být jazýčkem na vahách při sestavování vlády. „Neuhnu, nepokleknu před pražskými elitami, i kdyby mě omlácovaly zleva zprava,“ vzkázal pak důrazně Okamura svým odpůrcům. V neposlední řadě hnutí SPD představilo další kandidáty, kteří letos v Moravskoslezském kraji zabojují o Poslaneckou sněmovnu.

Český jarmark SPD v Ostravě. Foto: Daniela Černá


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…