„Nikdy v minulosti jsme nezaznamenali takové množství!“ Hrozivé zprávy ze Švédska a obavy z teroristického útoku

17.06.2017 8:33

Počet radikálních islamistů ve Švédsku masivně vzrostl. Uvádí to alespoň údaje Bezpečnostní policie (Säpo). V zemi se jich mají pohybovat tisíce. Přitom v roce 2010 jich mělo být pouze dvě stě. S odkazem na agenturu AFP o tom informují ČeskéNoviny.cz.

„Nikdy v minulosti jsme nezaznamenali takové množství!“ Hrozivé zprávy ze Švédska a obavy z teroristického útoku
Foto: wikipedia
Popisek: Švédská vlajka.

Nárůst extremismu je podle ředitele Bezpečnostní policie Anderse Thornberga výzvou historických rozměrů. „Nikdy v minulosti jsme nezaznamenali takové množství,“ řekl. Odhady se podle něj vztahují na islámské radikály, ochotné sáhnout k násilí, i na ty, kteří terorismus financují či rekrutují bojovníky pro teroristické organizace. 

  • Původní text ZDE

Příčina nárůstu podle šéfa Säpo je kvůli zvýšené míře propagandy Islámského státu. Nejvíce by jich mělo žít ve Stockholmu, Göteborgu, Malmö a Örebru. Thornberg se v souvislosti s nárůstem radikálů obává i teroristického útoku. „Dnes, pokud se rozhodnete jednat, tak si koupíte dva nože nebo najmete dodávku a najedete do davu,“ řekl.

Reakcí švédské vlády, i kvůli atentátu v dubnu, který se odehrál ve Stockholmu, je zpřísnění protiteroristických zákonů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …